• BIST 9091.57
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 20 °C

Tüzmen, hakkındaki iddiaları yalanladı

Tüzmen, hakkındaki iddiaları yalanladı
Bakan Kürşat Tüzmen, gümrüklerde yaptıkları bazı işlerin birilerini rahatsız ettiğini belirterek, "Birtakım parazitleri, ayrık otlarını, teşkilattan temizleyeceğiz" dedi.
Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, kardeşinin rüşvet aldığı ve Gebze Petrokimya İhtisas Gümrük Müdürlüğü'ndeki bir ürünle ilgili usulsüzlük iddialarını cevaplandırdı.

Bir takım karalama kampanyaları ile karşı karşıya olduğunu belirten Tüzmen, kamuoyunu gereksiz yere işgal edenlerden de hesap soracağını ve aslı astarı olmayan bir takım asılsız ihbar mektupları ile harekete geçen birtakım mihrakların iddiaları gazete manşetlerine taşıdığını belirtti.

Tüzmen, "Burada bir haksızlık söz konusu. Üzüldüğüm şey şu; Türkiye'de herkes altına bir imza atıp asılsız ihbar mektupları ile bir takım yerleri harekete geçirebiliyor. Enteresan olan bunların arasında başka bağlantılar da var" dedi.

Tüzmen, 3 Ekim tarihinde Gümrük Müsteşarlığı Teftiş Kurulu Başkanı'nı görevden alma kararnamesini sevk ettiklerini ve hemen arkasından görevden alma işlemleri tamamlanma aşamasında iken bu tip iddiaların ortaya çıktığını söyledi.

Tüzmen, sahte mektuplar, asılsız şahıslar ve kimliği belli olmayan şahısların yazdığı bir takım yazışmalarla basının işgal edildiğini ifade etti.

Tüzmen, bir firmanın Gebze Petrokimya İhtisas Gümrük Müdürlüğü denetimindeki antrepolara getirip koyduğu petrol ürününü ithal etmek istediğini ve bu talep üzerine inceleme yapıldığını söyledi. Tüzmen, yapılan standart uygulamalar gereği ürünlerden örnekler alındığını ve TÜBİTAK'a gönderildiğini söyledi. Tüzmen, yapılan araştırma sonucunda, TÜBİTAK'ın 2 raporunda da eşyanın "white sprit" olduğunun tespit edildiğini, ancak diğer değerleri uygun olmakla birlikte parlama derecesinin 21 derecenin altında olduğunun belirlendiğini belirtti. Tüzmen, bunun üzerine ODTÜ Petrol Araştırma Merkezi (PAL)'e yaptırılan tahlilinin de aynı içerikli netice doğurduğunu söyledi. İki önemli kurumun raporunun ortada olduğunu ifade eden Tüzmen, durumun Cumhuriyet Başsavcılığı'na da intikal ettiğini kaydetti.

Tüzmen, "Ürün şu anda ithal de edilmiş değil. Şu anda bekliyor. Bunların sonuçlarına göre karar verilecek. Gümrük denetiminde şu anda bir antrepoda bekliyor. İthalatı yapılmamış. Konu yargıda tamamıyla" dedi.

"Gerçekten çok gayri ciddi, hiçbir mesnede dayanmayan tam bir komedi. Şu anda yaşadıklarımız tam bir komedi" diyen Tüzmen, bu arada Gümrük Müsteşarlığı içinde bazı çevrelerin kelle koparma diye tabir edilen tavırlar içine girdiklerini ve bir sürü ihbar mektubunun ortaya çıktığını söyledi.

Tüzmen, "Gümrük firmalarında her zaman ve herkesle görüşmeler yapılır. Müfettişler nasıl oluyorsa bunu kaçakçılığa yardım olarak değerlendiriyorlar. O da enteresan. Bir Gümrük Müsteşarı'nın işadamlarından gelen görüşme talebini suç saymak anlaşılır bir şey değil. Ben de yüzlerce binlerce işadamıyla görüşüyorum. Görüşürüm" diye konuştu.

Bugün birtakım gazetelerin haberlerinde yer alan ihbar mektuplarına değinen Tüzmen, ihbar mektubunda imzası olan Aziz Eren'in kim olduğunun meçhul olduğunu söyledi. Şahsın daha önce de gönderilen ihbar mektuplarında imzası bulunduğunu ve şahsın 4 Temmuz ve 19 Haziran'da gelen ihbar mektuplarını da işleme koyduklarını hatırlattı.

Tüzmen, soruşturma sırasında aynı müfettiş, baş müfettiş ve teftiş kurulu başkanının imzasının olduğunu, sonuç olarak verilen adresin doğru olmadığının ve belirtilen yerlerde ikamet edilmediğinin tespit ettiğini kaydetti.

Tüzmen, "Teftiş kurulu başkanının raporu ihbar mektubunda iddia edilen hususlarla ilgili olarak herhangi bir usulsüzlük ve kaçakçılık unsuruna da rastlanmadığından bu konuda başmüfettişimizce yapılacak herhangi bir işlem bulunmamaktadır, demişler" dedi.

Başbakanlıkça yayınlanan 3 genelgede bu tip imzasız ihbar mektuplarının işleme konulmaması konusunda talimat bulunduğunu hatırlatan Tüzmen, "Birileri nedense suç ve suçlu yaratmak için özel çaba sarf ediyor. İzlenen yöntemle herkes hakkında suçlama yapmak mümkün. Ama ahlaki değil. Bu kadar kolay olmamalı bu işler" dedi.

"Gümrük Teşkilatı içinde son dönemde yapmış olduğumuz çalışmalar birilerini rahatsız etti. Gerçekten biz düzgün işler yapmaya çalıştık" diyen Tüzmen bunun birilerini rahatsız ettiğini kaydetti.

İki kez daha önce görevden almaya çalıştıkları ancak cumhurbaşkanı tarafından onaylamadığı için görevden alamadıkları Teftiş Kurulu Başkanı'nın 3 lü kararname ile görevden aldıklarını hatırlattı.

Tüzmen, 3 Ekim'de başkanın görevden alındığını ve ihbar mektubunun da 10 Ekim tarihini taşıdığını vurguladı.

Tüzmen, "Gerçekten bir takım parazitleri, bir takım ayrık otlarını, bir takım çürük elmaları biz sizlerle beraber bunları Gümrük Teşkilatı'nın içerisinden temizleyeceğiz" şeklinde konuştu.
DenizHaber.Com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim