• BIST 13886.12
  • Altın 6593.21
  • Dolar 45.9728
  • Euro 53.5414
  • İstanbul 28 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 24 °C
  • Muğla 23 °C
  • Çanakkale 26 °C

Tuzla’da maaşlarını alamayan tersane işçileri işten çıkarıldı

Tuzla’da maaşlarını alamayan tersane işçileri işten çıkarıldı
Sedef Tersanesi’nde iki aydır ücretleri ödenmediği için iş bırakan Scafis taşeron firması işçilerin kartları iptal edilerek işten çıkarıldı. İşçiler, tüm ücretleri ödenene kadar tersane önündeki mücadelelerini sürdüreceklerini ilan etti.

İstanbul'un Tuzla ilçesinde bulunan Sedef Tersanesi'nde, Scafis taşeron firmasına bağlı çalışan işçiler, 2 aydır ücretlerinin ödenmemesi üzerine iş bırakma eylemi başlattı. Artıgerçek’te yer alan habere göre Turkon Holding’e bağlı şirket eyleme katılan 80 işçinin işine son verdi.

Bunun üzerine işçiler haklarını alabilmek için direnişe geçti. Tersane önünde toplanan işçiler ve sendika temsilcileri, ücretleri ve diğer hakları ödenene kadar mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti.

Direniş alanında konuşan Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN) Genel Başkanı Neslihan Acar, yaşananlardan Sedef Tersanesi, Savunma Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın sorumlu olduğunu ifade etti.

İŞVERENDEN İŞÇİYE İSTİFA BASKISI

Scafis firmasının sahibi Adil Kaplan'ın kendisini aradığını belirten Neslihan Acar, "Bana 'Sen kahraman mı olmak istiyorsun' diye sordu. 'İstifa edin Nisan maaşını ödeyeyim, cuma günü Mayıs maaşının elden yatırdığım kısmını ödeyeyim. İşte 20'sinde de SGK'ye bildirdiğim asgari ücret kısmını ödeyeyim' diye pazarlık yürütüyor. İşçi arkadaşlar istifa etmeyi kabul etmedi. Çünkü aylardır maaşlarını ödemeyen, verdiği hiçbir sözü tutmayan, sürekli tehdit eden bir firmanın hiçbir sözüne inanmıyor, güvenmiyorlar. Sedef Tersanesi ve patronları tehditleri derhal kesmelidir. İşçiler sendikasıyla beraber anayasal hakkını kullanıyor. Savunma Bakanlığı'na çalışıyor bu işçiler, buraların projelerini yapıyorlar. İşçilerin emeğiyle kazandığı maaşları derhal ödemeliler" dedi.

'Arkadaşlarımız haklarını almadan gitmeyecekler'

Öte yandan işten çıkarılma kararının ardından tersane önünde toplanan işçilerle birlikte seslenen Patronların Ensesindeyiz Dayanışma Ağı Temsilcisi Çağdaş Übeyit Büyükdalda, yaşanan haksızlığa karşı mücadelenin süreceğini belirtti.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim