• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 28 °C
  • Muğla 25 °C
  • Çanakkale 20 °C

TÜSİAD’ın yeni başkan yardımcısı Ünlütürk tam bir deniz aşığı

TÜSİAD’ın yeni başkan yardımcısı Ünlütürk tam bir deniz aşığı
Şükrü Ünlütürk TÜSİAD’ın yeni başkan yardımcısı ve gelecekte en büyük başkan adayı. Jimmy Key teknesi ile pek çok ödülü bulunan amatör yelkenci Ünlütürk, Kristof Kolomb’un güzergâhını kullanarak 16 günde Atlantik Okyanusu’nu aştı.

TÜSİAD'IN yakın gelecekte en büyük başkan adayı ve yeni yönetimde başkan yardımcılığını üstlenen Şükrü Ünlütürk ödüllü bir yelkenci. 

Tekne ile seyahat işadamlarının en yaygın hobilerinden biri. Bugüne kadar teknesi ile dünya seyahati hayalini gerçekleştiren ilk işadamı Rahmi Koç oldu. Tekneyle okyanusu geçme hayaline sahip işadamlarından biri de Şükrü Ünlütürk’tü o da bu hayaline ulaştı. Şükrü Ünlütürk, İzmir’in büyük firmalarından Sun Tekstil ve perakende markası Jimmy Key’in sahibi. Teknik tekstil alanında önemli buluşlara imza atan grubun 2014 cirosu 160 milyon TL civarında. Ünlütürk, aynı zamanda İzmir’i temsilen TÜSİAD yönetiminde.

10 YILLIK HAYAL

Cansen Başaran Symes’in yönetiminde iki başkan yardımcısından biri oldu. Gelecek dönem başkanlığının Ali Koçla birlikte iki adayından biri. Ünlütürkle yaptığımız sohbetlerde “En büyük hayaliniz nedir?” sorusunun yanıtı hep “Tekneyle Atlas Okyanusu’nu geçmek” diyordu. TÜSİAD Genel Kurulu sırasında sohbet ederken heyecanla bu hayalini gerçekleştirdiğini söyledi. Ünlütürk arkadaşının teknesiyle 23 Kasım’da Las Palmas’tan yola çıktıklarını söylüyor. 16 gün süren zorlu bir parkurun ardından 10 Aralık’ta Karayipler’e ulaşmışlar. Güzergahın Kristof Kolomb’un kullandığı yol olduğunu belirtiyor. “10 yıl önce hayalini kurmaya başladım. 6 yıl içinde yapmayı planlıyordum. Başardım” diyor. Okyanusta 16 günü “olağanüstü” sözleriyle yorumluyor ve “Sabah kalkıyorsunuz akşam yatıyorsunuz dört tarafınız deniz. Dolunaya rastladık. Bir taraftan güneş batıyor diğer taraftan ay doğuyor” diyor.

BAŞKANLIK ONUR VERİR

Ünlütürk, yeni TÜSİAD yönetiminde başkan yardımcısı olarak yer aldı. Diğer başkan yardımcısı ise Ali Koç. Bundan sonra başkan olması muhtemel iki isimden biri. Ankara ile arası bir türlü düzelmeyen derneğe başkan olma konusunda düşünceleri ise şöyle Ünlütürk’ün: “TÜSİAD’a başkan olmak onurlu bir görev. Bir işadamının elde edebileceği en üst konumlardan bir tanesi. Hiç de ürkütücü değil. Sonuç olarak TÜSİAD’ın söyledikleri 44 yıldır aynı. Üslup ise başkana göre farklı olabilir. Söylem tutarlılığını koruyan bir söylem. Siyasiler bu söylemlere konjonktüre göre farklı boyut katıyor. Biz doğru bildiğimizi yapmaya devam edeceğiz. Çizgimiz, misyonumuz, vizyonumuz belli.”

Kaynak: Hürriyet

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
curnal
07 Şubat 2015 Cumartesi 16:39
16:39
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
212.253.33.44
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim