• BIST 9079.97
  • Altın 2309.209
  • Dolar 32.3485
  • Euro 35.0814
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 16 °C

TURMEPA ve Arkas Holding işbirliği 10 yıldır çevreyi temiz tutuyor

TURMEPA ve Arkas Holding işbirliği 10 yıldır çevreyi temiz tutuyor
Deniz Temiz Derneği TURMEPA ve Arkas Holding desteği ile Çeşme’de denizlerin ve kıyıların biyolojik çeşitliliğinin korunması ve kirliliğin önlenmesi amacıyla 10 yıldır çevreyi koruma çalışmasını sürdürüyor.

Deniz Temiz Derneği TURMEPA ve Arkas Holding desteği ile İzmir Çeşme’de denizlerin ve kıyıların biyolojik çeşitliliğinin korunması ve kirliliğin önlenmesi amacıyla 10 yıldır çevreyi koruma çalışmasını sürdürüyor.

Kirlilik tehdidiyle karşı karşıya kalan cennet koylarımız, DenizTemiz Derneği TURMEPA’nın 4 ayrı körfezde çalışan katı ve sıvı atık toplama tekneleri sayesinde milyonlarca litre sıvı ve binlerce ton katı atığın denize karışması önlenerek korunuyor. Turizmin gözde tatil merkezi olan Çeşme’deki çalışmaları; uzun soluklu sosyal sorumluluk projeleriyle yaşadığı şehre birçok alanda katkı sağlamaya çalışan Arkas Holding tarafından destekleniyor.

2006 yılından itibaren Arkas Holding ve TURMEPA işbirliğiyle çevrenin korunmasına yönelik başlatılan sosyal sorumluluk projesi kapsamında Arkas Holding’in yapımını ve işletimini üstlendiği “ARKAS TURMEPA II” adlı atık toplama teknesi, 10. yılında Çeşme koylarının temiz kalması için çalışmaya devam ediyor.

ARKAS TURMEPA II, aynı zamanda, hizmete başladığı 2006 yılından bu yana yat ve gezi teknesi sahiplerini deniz kirliliği konusunda bilinçlendirerek çalışma ve etki alanını genişletiyor.

Turmepa ve Arkas Holding işbirliğinin 10. yılına özel olarak 28 Eylül Çarşamba günü İzmir’de düzenlenen törene Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, Deniz Temiz Derneği, Turmepa Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Kaptanoğlu, Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas, TURMEPA Genel Müdürü Akşit Özkural ile İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Müdürü ve TURMEPA İzmir Şubesi Genel Sekreteri Halil Hatipoğlu katıldı.

TURMEPA Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Kaptanoğlu törende yaptığı konuşmada: “TURMEPA ve ARKAS’ın birlikte sürdürdüğü 10 yıllık mavi yolculuğu taçlandırmak için buradayız. ARKAS TURMEPA II adlı atık toplama teknemiz, Arkas sayesinde 10 yıldır mavi denizler için çalışıyor. Sayın Lucien ARKAS bu projeye, bu derneğe inanmasa bu gönülden destek 10 yıl sürmezdi. ARKAS – TURMEPA işbirliğinin 10’ncu yılında bu teşekkür ziyaretinin bana nasip olması beni ayrıca heyecanlandırdı ve gururlandırdı. Turmepa olarak şu anda 10’u aşkın proje yürütüyoruz. En önemli projelerimizden biri atık toplama teknelerimizle birlikte yürüttüğümüz “Mavi kıyılar Projesi”dir. Atık toplama faaliyetlerinde yıllardır arkamızda çok büyük bir destekçimiz olan Arkas, birçok markaya örnek oldu, özel sektörün de dikkatini denizlere yöneltti ve pek çok destekçimiz de Arkas’ı bu sosyal sorumluluk projesinde izledi. ARKAS TURMEPA II, adlı atık toplama teknemiz 10 yılda 2.855 tekneden, yaklaşık 1.500.000 litre sıvı atık ve 6 tonu aşkın katı atık topladı. İşini denize saygıyla yapan, çevreyle uyum içinde çalışan ARKAS’ın Yönetim Kurulu Başkanı sevgili büyüğüm Sayın Lucien Arkas’a 10 yıldır TURMEPA’ya verdikleri bu büyük destek için şükranlarımı sunuyorum. İnanıyorum ki, ARKAS ile bu mavi yolculuğumuz daha uzun yıllar sürecek.” şeklinde konuştu. Kaptanoğlu, konuşmasının ardından Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas’a teşekkür plaketi takdim etti.

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas ise törende sürdürülebilir projeler yapmaya gayret ettiklerinin altını çizerek: “Denizci aileden gelen ve denizden ekmeğini kazanan genç ve başarılı bir meslektaşım olan Şadan Kaptanoğlu’na bu değerli plaket için teşekkür ediyorum. Kendisinin yönetime gelmesinin Turmepa, için bir şans olduğuna ve yeni bir dinamizm getireceğine inanıyorum. Biz de ekmeğimizi denizden kazanıyoruz. Merkezimiz İzmir’de, yaşadığımız şehre uzun soluklu sosyal sorumluluk projeleri ile katkı sağlamaya çalışıyoruz. Hal böyle iken dünyada eşi benzerine az rastlanan ve milli değerlerimiz olan Çeşme koyları ve plajlarını korumaya almamak olmazdı. DenizTemiz Derneği, TURMEPA gibi doğru bir ortakla başladığımız projede 10 yıl geride kaldı. Bu sürede başka şirketlere ve yerel yönetimlere örnek olmamız ve onların da projeler yapması doğru yolda olduğumuzu gösterdi. Rakamlar da doğru yolda olduğumuza işaret ediyor. İlk yıl 56 tekneden atık toplanmış, bu yıl ise tekne sayısı 318 oldu. 3 Ekim’e kadar da toplanmaya devam edecek. Toplanan atık miktarındaki yükseliş tekne sahiplerinin her geçen yıl denizlerin korunması konusunda bilincinin arttığının ve işbirliği yaptığının kanıtı. Uzun vadeli çabalarımızın işe yaradığını görmek ve çocuklarımıza – geleceğimize temiz denizler bırakılmasına katkıda bulunmak bizi çok mutlu ediyor.” dedi.

10 yılda 12 milyon litre deniz suyunun temiz kalması sağlandı

Arkas Turmepa II tarafından toplanan atık miktarı her yıl bir önceki yıla göre önemli oranda artış gösteriyor. Çeşme koylarında çalışan Turmepa II teknesi 10 yılda; Toplam 2.855 tekneden yaklaşık 1.500.000 litre sıvı atık v6 tonu aşkın katı atık topladı.

Arkas Turmepa II teknesinin 10 yılda Çeşme’de topladığı yaklaşık 1,5 milyon litre atık su ile 12 milyon litre deniz suyunun temiz kalması sağlandı. Toplanan atık su miktarı, yaklaşık 78 bini aşkın damacana suyun hacmine eşdeğer.

turmepa_arkas_1_denizhaberajansi.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim