• BIST 9511.06
  • Altın 2492.507
  • Dolar 32.5959
  • Euro 34.8056
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 18 °C

Turkon Line, filosundaki gemilere ‘scrubber’ taktırdı

Turkon Line, filosundaki gemilere ‘scrubber’ taktırdı
Turkon Line, Türkiye’de sektörünün yol gösterici ve öncüsü olarak bir ilke daha imza attı. Turkon Line, ME Production firmasıyla yaptığı anlaşma çerçevesinde gemilerine scrubber taktırarak Türk deniz taşımacılığı sektöründe öncü rolünü devam ettirdi.

Çevreye karşı duyarlı Turkon Line, gemilerine scrubber taktırarak Türk deniz taşımacılığı sektöründe öncü rolünü devam ettiriyor.

Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) tarafından Londra’daki Deniz Çevresini Koruma Komitesi (MEPC) 70. Toplantısı’nda 2020 yılında yüzde 0.50 m/m küresel kükürt üst sınırının uygulanması kararlaştırıldı. Uygulama tarihi 1 Ocak 2020 olarak belirlenen yönetmelik, gemiler tarafından kullanılan akaryakıtın kükürt içeriğinde önemli bir azaltma yaptığından hem çevre hem de insan sağlığı için dönüm noktası olan bir karar olarak nitelendiriliyor.

Bu, halen mevcut yüzde 3.5 m/m küresel sınırından önemli bir azaltma teşkil etmekte denizciliğin ve deniz taşımacılığının çevre ile ilgili sorumluluklarını yerine getirdiğini temin etmek için IMO tarafından  yapılan açık bir taahhüdü gösteriyor.

Tüm denizcilik şirketleri, taşımacılıkta kullanılan kükürt içeriğini 1 Ocak 2020’ye kadar yüzde 0,5'e düşürmek için hazırlıklarını yapmak durumunda olacak.

20 yılı aşkın süredir uluslararası deniz taşımacılığı sektöründe faaliyet gösteren Turkon Line, çevreye karşı sorumluluğunu yerine getirmek için “Düşük Sülfür Uygulaması” ile ilgili uzun süredir devam eden çalışmalarını ME Production firmasıyla yaptığı anlaşma ile sonuçlandırdı.

Yapılan anlaşma ile Turkon Line, filosunda bulunan gemilere Scrubber takılması için gerekli yatırımı yaptığını gösterdi. Scrubber sistemi ile denizden alınan su, scrubber içine verilerek egzoz gazı temizliği sağlanıyor. Ekipmanların yıl sonuna kadar tüm Turkon Line gemilerine takılması planlanıyor.

Turkon Line, bu anlaşma ile Türkiye’de sektörünün yol gösterici ve öncüsü olarak bir ilke daha imza attı. Kuruluşundan bugüne kadar benimsemiş olduğu çevre politikaları ile doğal kaynakların kullanımını ve kirliliğin önlenmesini gözeten Turkon Line, çevre bilincini oluşturarak doğayla barışık sürdürülebilir gelişmeye öncelik veriyor.

Uluslararası kurallara tam uyumluluk stratejisi çerçevesinde Turkon Line filosunun gemileri, 1 Ocak 2020 tarihinde yönetmeliğe tam uyum sağlamış olarak hizmet vermeye devam edecek.

turkon_line_1.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim