• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 9 °C
  • Çanakkale 15 °C

TÜRKLİM'in ‘Ortak Akıl Arama Toplantısı’ yapıldı

TÜRKLİM'in ‘Ortak Akıl Arama Toplantısı’ yapıldı
TÜRKLİM’İN yeni yönetimi tarafından ortaya konan projeler kapsamında bu kez “Ortak Akıl Arama ve Marka Konumlandırma Toplantısı” düzenlendi. 2 bölüm halinde düzenlenen çalışmada ufuk turu, dünya, Türkiye ve sektör değerlendirmeleri yapıldı.

TÜRKLİM yeni yönetimi tarafından ortaya konan yeni projeler kapsamında bu kez İstanbul Marriott Hotel Asia’da “Ortak Akıl Arama ve Marka Konumlandırma Toplantısı” düzenlendi.

Türkiye Liman işletmecileri Derneği(TÜRKLİM)’nden İrfan Bilgin, Gökhan Yurteken, Mersinport’tan Nuri Peker, APM Terminal’den Arcan Fayatorbay, Toros Gübre’den Aydın Erdemir, Egeport’tan Aziz Güngör, Marport’tan Banu Ersöz, OYAK Liman’dan Cem Aysel, ARKAS’dan Hakan Genç, Recai Işıktaş, Yılport’tan Uygun Değirmenci, Borusan’dan Serdar Ercal, HOPAPORT’tan Meriç Burçin Özer, Nemport’tan Hakan Turunç, Galataport’tan Figen Ayan, MM Turkey’den Gürol Çetin, Rodaport’tan Ali Acil, İDO’dan Hasan Üstündağ, Limaş’tan Kürşat Bal ve PETKİM’den Koray Üçer katıldılar.

Düzenlenen “Ortak Akıl Arama Toplantısı ve Marka Konumlandırma Çalışması”nın açılış konuşmasını TÜRKLİM’den çalışma yürütücüsü Ali Murat Vural yaptı.

untitled-32-042.jpg

 

İstanbul Marriott Hotel Asia Toplantı Salonu’nda düzenlenen çalışma hakkında bilgi veren Ali Murat Vural, “Çalışmanın Amacı ve İçeriği” hakkında şu bilgileri verdi:

“İletişim; küresel ve yerel ekonomik kuralların, rekabetin ve bunlara bağlı olarak da tüketicinin sürekli değişim içinde olduğu günümüz koşullarında kurum, marka ya da kişilerin iş sonuçlarına ulaşmak için yönetmek zorunda oldukları en önemli süreçlerden biridir.

Tutarlı, yaratıcı ve sürekliliği olan, stratejik yaklaşımla planlanan ve yönetilen iletişim süreçlerinin kurum itibarının oluşmasındaki önemi tartışılmaz. Bu doğrultuda gerçekleştirilen iletişim çalışmalarının hedeflere uygunluğu ve iş sonuçlarına katkısı ise düzenli olarak ölçümlenmesi gereken kritik aşamadır.

Stratejik İletişim Yönetimi, Algılama Yönetimi yaklaşımıyla, mesajların etkinliğini değerlendirir. Problemin ya da fırsatın belirlenmesi kapsamlı olarak yapılmış durum analizinden yararlanılarak oluşturulur. Durum analizi kurumun kendisi ve çevresini daha iyi tanıyabilmesi için gereklidir.

İletişim yönetimi ‘stratejik değeri’ olan bir kavramdır ve doğru taktik/yöntem izlenmesini gerektirir. Yönetilmeyen iletişim etkili sonuçlar doğuramaz, böyle bir beklenti hayalcilikten öteye geçemez. Stratejik iletişim, farklılıkların altını çizer, ‘neden bizi tercih etmeleri’ gerektiğini vurgular. Bir kuruluşun kamuoyunda ve paydaşları nezdinde farklılıklarının ön plana çıkartılmasında kendi içinde yapacağı kurumsal marka, alt markalar ve itibarın konumlandırılması çalışmasının, gelecek tasarımında büyük rolü ve katkısı vardır. İşte bu anlamda bu çalışma, kurumsal marka kimliği ve marka iletişiminin hangi düzeylerde yapılacağının saptanmasını amaçlanmaktadır.

ÇALIŞMANIN OPTİMUM SONUÇLARI

Bu çalışmada şu temel soruların cevabı aranır:

Katılımcıları göre mevcut kurumsal marka algısı (içeriden ve dışarıdan) nedir?

Bu algıyı oluşturmak için kurumsal marka kimliğine ait hangi iletişime odaklanıldı?

Yapılan iş ve hizmet alanında ideal marka algısı nasıl tanımlanabilir?

Paydaşlar nezdinde nasıl bir marka algısı/çağrışımı yaratmak istiyoruz?

Hedeflenen algıyı oluşturmak için öncelikli paydaşlara marka kişiliği ile uyumlu nasıl bir marka vaadi sunulmalıdır?

Ana marka vaadinin altında paydaşlara özelleştirilmiş alt vaadler/mesajlar ne olabilir?

Dolayısıyla çalışma; tüm bu sorulara ilişkin ayrıntılı bir bilginin üretilmesine hizmet etmesinin yanı sıra, hedefler ile iletişim planlarının saptanabilmesine de yardımcı olmaktadır. Ayrıca bu yöntemle, kurumun Mevcut, İletişimi Yapılan, İdeal ve Arzulanan marka kimlikleri ortaya konulmaya ve Mevcut Kimlikle Arzulanan Kimlik arasındaki farkın kapatılmasına dair temel yaklaşım ve planlama belirlenmeye, iş ve iletişim hedefine yönelik stratejik yol haritası saptanmaya çalışılmaktadır.”

untitled-30-044.jpg

Sabah ve öğleden sonra olmak üzere 2 bölüm halinde düzenlenen çalışmada ufuk turu, dünya, Türkiye ve sektör değerlendirmeleri yapıldı. Toplantıya katılan katılımcılarda ilgili konular hakkında düşüncelerini ifade ettiler.

Öğleden sonra da TÜRKLİM değerlendirmesi yapıldı ve “Marka Konumlandırma Çalışması” hakkında bilgiler verildi.

Verilen bilgilerde, kurum algısının tespit edilmesi (çalıştay katılımcıları nezdinde), kurum ile ilgili bu zamana kadar nasıl bir iletişim yapıldı, üretilen marka algısı ile içerdeki algının karşılaştırılması, kurum ideal marka algısının tespiti, önümüzdeki dönemde kurum ile ilgili ne söylenmesinin istendiği, marka ruhu ve kimliğinin ortaya konması, kurumsal marka vaadi ve değerlerinin ortaya çıkarılması, Tagline'ın tespiti, İletişim Anayasası’nın saptanması, iletişim aksiyonlarına ilişkin önerilerinin değerlendirilmesi yapıldı.

untitled-29-038.jpg

Çalıştayın son bölümünde raporlama ve alınacak “İletişim Aksiyonlarının Saptanması ve Çalışmanın Raporlanması” değerlendirildi.

Toplantı sonunda çalışma yürütücüsü Ali Murat Varol, raporların katılımcılara ulaştırılacağını ifade ederek katılımcıların yeni yeni projelerini kendileri ile paylaşmaları halinde çalışma grubu toplantıları kapsamında yeni organizasyonların TÜRKLİM tarafından organize edilebileceğini belirtmesi ardından toplantı da sona erdi.

untitled-31-041.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim