• BIST 9693.46
  • Altın 2509.143
  • Dolar 32.5805
  • Euro 34.8237
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 18 °C
  • Çanakkale 17 °C

TÜRKLİM'de Gürgenç yeniden başkan

TÜRKLİM'de Gürgenç yeniden başkan
Türkiye Liman İşletmeleri Derneği’nin 16. Olağan Genel Kurulu’nda Başkan Kaan Gürgenç’in, ekibiyle beraber görevi sürdürmesi kararı çıktı.

Türkiye Liman İşletmeleri Derneği’nin 16. Olağan Genel Kurulu’nda Başkan Kaan Gürgenç’in, ekibiyle beraber görevi sürdürmesi kararı çıktı. Türkiye Liman İşletmeleri Derneği, (TÜRKLİM) 16. Olağan Genel Kurulu’ndan mevcut ekibe güvenoyu çıktı. Ataşehir’deki Marriott Hotel’de gerçekleşen toplantıya katılan yaklaşık 50 üye, derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Gürgenç’in 2 yıl daha görevi devam ettirmesi yönünde oy kullandı. 2012 yılı değerlendirmelerinin de yapıldığı kurulda konuşan Gürgenç, sektördeki rekabetin önemine vurgu yaptı.

KRİZLERDEN KAÇMAMIZ İMKANSIZ

Limanların stratejik önemine değinen Gürgenç, “Belki eskiye nazaran daha az sayıda, ama daha iyi rekabet gücüne sahip işletmelerin bulunduğu bir ortamdayız. Sadece komşularla değil, niteliği artırarak önce kendimizle rekabet etmeliyiz. Lojistik alanında ülke olarak 42. sıradayız. 2009 krizinden sektör olarak biz çok etkilendik. Gelecekteki olası krizlerden de etkilenmemiz kaçınılmaz. Bundan sonraki süreçte hem hazırlık olmalı hem de niteliğimizi artırmalıyız.” şeklinde konuştu.

KALKAVAN GELİRİ AZ BULDU

Türkiye Liman İşletmecileri Derneği’nin Genel Kurul toplantısına katılanlardan biri de Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan oldu. Kaan Gürgenç’in konuşmasının ardından kürsüye gelen Kalkavan “Milyarların döndüğü bir sektörün derneğinin 300 -500 bin gibi rakamlar elde etmesi üzücü” dedi.
“Siz ‘Kanarya Sevenler Derneği’ değilsiniz. Bir derneğin her şeyden önce maddi açıdan güçlü olması gerekir. Bu sektör çok büyük gelirler elde ediyor. Demek ki bir yerlerde problem var. Üyelerle, sektör içindeki isimlerle iletişim probleminiz var” diyen DTO Başkanı Metin Kalkavan, Limancılığın hiçbir zaman önü kesilmeyecek, devamlı büyüyecek bir sektör olduğuna vurgu yaptı.

Zamanında Deniz Ticaret Odası olarak kendilerinin de benzer problemler yaşadığına değinen Kalkavan, 2023 ihracat hedefini yakalayabilmek için her bir noktanın, ayrıntının önemli olduğuna da değindi.

“GELECEĞE HAZIR DEĞİLİZ”

Dernek olarak kendilerinin daha yeni sahaya çıktıklarını ve ilk olarak da TÜRKLİM’e geldiklerini belirten Başkan Kalkavan, “Türkiye 10 sene içinde yükünü 3’e katlayacak. Ancak ne yazık ki biz buna hazır değiliz. 10 sene öncesinin 32 milyarlar civarında olduğunu düşünecek olursak 2023’teki 500 milyarlık ihracat rakamı aslında kötü bir rakam. Normalde bu rakamın 600 milyarın üzerine çıkması gerekir” dedi.

Kalkavan şunları söyledi: “Biz ticaretimizi artıralım diye yabancıların KDV’yi düşürme şansı yok. Biz bu konuda çok ciddi çabalar sarf ettik ve bugün bu rakamlar daha uygun seviyede. Avrupa’da bir sürü büyük ülke var; ama onlar karadan, demiryollarından ticaret yaparken biz onları denizle geçtik. Ülkemizdeki ticaretin yüzde 90’ına yakını denizden olmaya devam edecektir ve bunun yüzde 60 70’lere düşme ihtimali de hiçbir zaman yoktur. İnanılmaz bir hızla büyüyen bir alanız. Çocuklarımız, torunlarımız bizden çok daha büyük rakamları görecek.”

TÜRKLİM’in her şeyiyle kurumsal bir yapıda olduğu izlenimini verdiğini söyleyen Kalkavan, böyle bir derneğin çok daha fazla eleman çalıştırması, çok daha yüksek gelir ve gier dengesine sahip olması gerektiğini ifade ederek, “Bir dahabki genel kurulunuzda çok daha büyük rakamlar görmeyi arzu ediyorum; çünkü siz bundan çok daha fazlasını hak ediyorsunuz” diye konuştu.

DERNEĞİN GELİRİ

Türkiye Liman İşletmecileri Derneği 2012 yılı içinde yaklaşık 350 bin TL gelir elde etti. Bir önceki yıldan devreden 255 bin TL’yle beraber derneğin bu yılki geliri 605 bin TL’ye ulaştı.

Türkiye Liman İşletmecileri Derneği, (TURKLİM) gelir-gider dengesinde son derece verimli bir yıl geçirdi. 2012 yılı içinde çoğunluğu üye aidatlarından olmak üzere elde ettiği gelirin 342 bin TL’sini giderlere kullanan dernek, kasasına yaklaşık 263 bin TL para aktardı. Bu karlılık oranında yıl başında 52’ye çıkacağı öngörülen üye sayısının, beklentinin üzerinde gerçekleşerek 56 olmasının etken olduğu belirtiliyor.Derneğe bu yıl içinde Erdemir ver İsdemir gibi potansiyeli yüksek firmalar da katılmıştı.

2013 HEDEFİ 2012’NİN İKİ KATI

2013’te üye aidatlarını 500 TL’den 1000 TL’ye çıkarmayı planlayan dernek, bu yıl içinde yaklaşık 685 bin TL gelir elde etmeyi hedefliyor. Gün geçtikçe daha da büyüyen TURKLİM’in, Kariyer Port gibi niteliği artırmaya dönük eğitim programlarını ağırlık vermek ve derneğin ihtiyaçlarına daha iyi cevap verebilmek için yeni bir binaya taşınmak gibi planları bulunuyor.

turklim1.jpg

turklim2.jpg

turklim3.jpg

turklim6.jpg

turklim7.jpg

turklim8.jpg

turklim9.jpg

turklim10.jpg

turklim11.jpg

turklim12.jpg

turklim13.jpg

turklim14.jpg

turklim15.jpg

turklim16.jpg

turklim17.jpg

turklim18.jpg

turklim19.jpg

turklim20.jpg

turklim24.jpg

Deniz Haber Ajansı- Ulaş KIROĞLU

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim