• BIST 11233.66
  • Altın 5860.261
  • Dolar 42.5919
  • Euro 50.0739
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 10 °C
  • Antalya 11 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 7 °C

114 metrelik Cosmos, deniz testlerine başladı

114 metrelik Cosmos, deniz testlerine başladı
Lürssen’in, sene başında suya indirdiği 114,2 metrelik yakıt hücresi teknolojisine sahip süperyat projesi son aşamaya geldi.

Almanya, Kiel’de başlayan deniz testlerini başarıyla sürdüren proje, 500kW methanol yakıt hücreleri sayesinde 7 knot sürat ile 1000 deniz mili menzil sunuyor. Prototip olarak geliştirilen bu projede aynı zamanda ihtiyaç halinde kullanılmak üzere dizel jeneratörler de bulunuyor.

Japon sahibi tarafından sipariş edilen süperyat Cosmos, explorer tipinde bir profile sahip. Alışılagelmiş tasarımlardan farklı bir yapıya sahip olan süperyat Cosmos’da en dikkat çekici unsur cam kubbesi. Bu çarpıcı kubbe tasarımı, tekne sahibi güvertesinin özel terasına açılan çalışma odası olarak düşünülmüş. Tam 360 derece panoramik manzara sunan camlar, tasarıma özel büküm metoduyla şekillendirilmiş.

Altı kat güverteye sahip olan süperyat Cosmos, yedi kıta ve beş büyük denizde rahatlıkla seyir yapabilecek kapasite sunuyor.

Süperyatın teslimatı 2026’da gerçekleşecek.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim