• BIST 8992.5
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 21 °C

Türkiye'nin en büyük Ro-Ro gemisi M/V MELEQ, Flensburg'ta yapılan törenle denize indirildi

Türkiye'nin en büyük Ro-Ro gemisi M/V MELEQ, Flensburg'ta yapılan törenle denize indirildi
Türk denizcilik sektörü, Flensburg'ta yeni bir gurur yaşadı. Alternative Transport için Flensburger Tersanesi'ne inşa edilen Türkiye'nin en büyük Ro-Ro gemisi olma özelliğine sahip 280 treyler kapasiteli M/V MELEQ, yapılan törenle denize indirildi.

Alternative Transport tarafından Flensburger Tersanesi'ne sipariş edilen ve Türkiye'nin en büyük Ro-Ro gemisi olma özelliğine sahip 280 treyler kapasiteli M/V MELEQ isimli gemi, Flensburg'ta yapılan törenle denize indirildi. Törene yerli ve yabancı çok sayıda davetli ve nakliyeci katıldı. 

Alternative Transport Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul, “MELEQ ile Türkiye, sektör ve Alternative için önemli işler yapacağımıza emin olabilirsiniz.” dedi.

Ro-Ro taşımacılığında üç yıl gibi kısa bir sürede Türkiye’nin önemli bir markası haline gelen Alternative Taşımacılık’ın 6. gemisi MELEQ, 18 Kasım’da günü Almanya’nın Flensburg kentinde 200 kişinin katıldığı bir tören ile denize indirildi.

MELEQ, Alternative Taşımacılık’ın 5 Ro-Ro’luk filosuna 280 treyler kapasitesi ile Şubat 2017’de dahil olacak ve Türkiye - İtalya hattında hizmet verecek.  210 metre uzunluğunda ve 32.600 ton yük taşıma kapasitesine sahip MELEQ, saatte 21.3 deniz mili sürat yapabilecek.

Avrupa ve Türkiye’den lojistik sektörünün üst düzey katılım gösterdiği törenin ardından açıklama yapan Alternative Taşımacılık Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul, “3 yıl gibi kısa bir süre önce gemi kiralayarak çıktığımız yolda, bugün 6. Ro-Ro gemimiz MELEQ’i denize indiriyor olmak son derece gurur verici. Sürdürülebilir büyümeyi yakaladığımız bu yolda, filomuzu genişletmek üzere yatırımlarımız 100 milyon Euro’yu aştı. MELEQ’in ardından da yeni hatlar açmak, sefer sayılarımızı artırmak için yatırımlarımız tüm hızıyla devam edecek. Son hazırlıkları devam eden Yalova Ro-Ro Terminali’ni ise 2017’nin başında devreye almayı hedefliyoruz. Genişleyen filomuz ile  sektöre ve ülkemizin ihracatına değer katacak bu yeni terminal ile müşterilerimize çok önemli operasyonel avantajlar sunacağız” dedi.  

M/V MELEQ isimli Ro-Ro gemisinin inşasını üstlenen FSG şirketi Tasarım Direktörü Henrique Pestana ise konu ile ilgili olarak;  “Alternative Taşımacılık bizlere güvendiği için son derece mutluyuz. Bu tip Ro-Ro’ların tasarımı ve üretimi konusundaki tecrübemizin Alternative’in başarısına önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

musul_buyuk_1.jpg

Alternative Transport Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul, M/V MELEQ gemisinin isminin babası merhum Bekir Musul'dan geldiğini belirterek, Annesinin babasına 'Melek' diye hitap ettiğini, bu nedenle bu ismi koyduklarını kendileri için çok anlamlı olduğunu söyledi. Ahmet Musul'un annesi de törene katılırken, hayırlı ve başarılı işler diledi. 

musul_buyuk_2.jpg

M/V MELEQ, M/V UN ISTANBUL'DAN REKORU TESLİM ALDI

Flensburger Tersanesi'nde inşa edilen M/V MELEQ isimli ro-ro gemisi, Türkiye'nin en büyük Ro-Ro gemisi olma özelliğini elinde bulunduran aynı dizayna sahip M/V UN ISTANBUL'dan rekoru teslim aldı.

2013 yılında UN Ro-Ro İşletmeleri A.Ş'ye teslim edilen M/V UN ISTANBUL, 208,30 metre boyunda olmasına rağmen, Alternative Transport Şirketine teslim edilen M/V MELEQ ise 209,79 metre boyu ile Türkiye'nin en büyük Ro-Ro gemisi oldu.

meleq_gokkusagi_buyuk.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim