• BIST 9481.2
  • Altın 2495.998
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.7838
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 17 °C
  • Çanakkale 18 °C

Türkiye'deki yat üretimi şaşırttı

Türkiye'deki yat üretimi şaşırttı
Antalya'da mega yat üretim tesislerinde incelemelerde bulunan İngiliz yat üretici ve satıcı firma temsilcileri, Türkiye'deki mega yat üretimini şaşırtıcı düzeyde buldular.
Antalya'da mega yat üretim tesislerinde incelemelerde bulunan İngiliz yat üretici ve satıcı firma temsilcileri, Türkiye'deki mega yat üretimini şaşırtıcı düzeyde buldular.İngiliz Deniz Federasyonu üyeleri, Antalya Serbest Bölgede mega yat üreten tesislerde incelemelerde bulundu. İngiliz Deniz Federasyonu Genel Müdürü Nick Parker AA muhabirine yaptığı açıklamada, İngiltere ve dünyanın en büyük yat üretici firmaları arasında olan 8 şirket temsilcisiyle, mega yat üretim tesislerini incelemek üzere Türkiye'ye geldiklerini belirtti.
     
Tuzla'daki inceleme sırasında iki İngiliz firmasının, Türk firmalarıyla yat üretim malzemeleri ve ekipman satışı konusunda anlaşma sağladığını hatırlatan Parker, şunları söyledi:
     
''Tuzla ve Antalya, mega yat üretiminde kalite, rekabet, işçilik ve kapasite konularında bizi şaşırttı. Mega yat üretiminde Türkiye çok şaşırtıcı. Yatırım için Türkiye'deyiz.
Gelecek günlerde, Antalya ve Tuzla'da yaptığımız incelemeler, Türkiye'de yatırım düşüncesini daha da netleştirecek.'' İngiltere'de 30 yıldır yelkenli ve motorlu yat üreten ve dünyanın en büyük firmalarından olan Osyter Marine şirketi temsilcisi Nick Creed de, maliyet ve işçilik, kalite ve altyapıda Türkiye'nin diğer ülkelere göre yüzde 50 oranında daha uygun olduğunu bildirdi. Creed, şöyle konuştu:
     
''İşçilik, alt yapı, maliyetlerin düşük olması ve dizayn konusunda Türkiye çok iyi durumda. Yat üretiminde dünya marketlerinde rekabet ve kalite açısından Türkiye'nin çok iyi olduğunu biliyorduk. Şimdi daha iyi gördük.
     
Oyster Şirketi, biri Uzak doğu, ikisi İngiltere'de olmak üzere üç büyük taşeron firmayla çalışıyor. Bu firmalara yat üretimi yaptırıyor.
Yıllık 38 milyon pound ciromuz var. Türkiye'nin kalitesini biliyoruz. Türkiye'de de çalışmak istiyoruz. Ne olursa olsun, bu konuda çok istekliyiz.''
     
ASBAŞ GENEL MÜDÜRÜ FİKRİ BAYHAN
Antalya Serbest Bölge İşletmeciliği AŞ (ASBAŞ) Genel Müdürü Fikri Bayhan da, Oyster Grubu'nun yelkenli yat üretiminde dünyanın önde gelen firmalarından biri olduğunu hatırlattı.
     
Bu firmanın Uzakdoğu'daki faaliyetlerini durdurmak istediğini ifade eden Bayhan, bu yatırımı Antalya'ya çekmek için çaba harcayacaklarını söyledi.
     
Bayhan, ''Bu firmayı Antalya'ya getirebilirsek, sadece bu şirket tek başına yılda 120-130 milyon avro gelir getirebilir. Bunun gibi bir kaç firma daha var. Oyster şirketi seri üretim yapıyor. İngiliz Osyter Grubu'nu Türkiye'ye çekebilirsek, mega yat üretiminde yılda 1 milyar dolar ciroya ulaşabiliriz'' diye konuştu.
DenizHaber.Com  
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim