• BIST 12433.5
  • Altın 6584.17
  • Dolar 43.2785
  • Euro 50.8496
  • İstanbul 5 °C
  • Ankara 1 °C
  • İzmir 9 °C
  • Antalya 11 °C
  • Muğla 5 °C
  • Çanakkale 5 °C

Türkbükü'ndeki kaçak liman ve iskelelere yıkım!

Türkbükü'ndeki kaçak liman ve iskelelere yıkım!
Türkbükü Mahallesi'nde, Bodrum Kaymakamlığı koordinesinde kaçak liman ve iskelelere yönelik yıkım çalışması başlatıldı.

Bodrum’da deniz güvenliği ve kıyı düzeninin sağlanması amacıyla ilgili kurumların koordinasyonunda başlatılan çalışmalar kapsamında, liman olarak kullanıldığı tespit edilen iskelelerde yıkım işlemlerine başlandı. Bodrum Bölge Liman Başkanlığı, Bodrum Milli Emlak Müdürlüğü, Bodrum Belediyesi, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik ekiplerinin katılımıyla sabah saatlerinde bölgeye gelen ekipler, yüzer ve sabit iskelelerde yıkım çalışmalarını başlattı. An itibarıyla bölgede yıkım ve kaldırma işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

1-20260120132028.jpg

Yaklaşık 10 Tekne Yediemin Deposuna Çekildi

Çalışmalar kapsamında bölgede bulunan yaklaşık 10 teknenin ekipler tarafından yediemin deposuna götürüldüğü, diğer teknelerin ise sahipleri tarafından bölgeden kaldırıldığı bildirildi. Ekiplerin, hem yüzer iskelelerde hem de denize kurulu sabit iskele platformlarının tamamen kaldırılması için çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

2-20260120132028.jpg

Kaçak Liman ve İzinsiz İskele Tespiti

Yapılan incelemelerde bölgenin kaçak liman olarak kullanıldığı, birden fazla izinsiz iskele bulunduğu tespit edildi. Sabit iskelenin sahibine idari para cezası uygulanacağı öğrenilirken, yıkım ve denetim çalışmalarının ilerleyen günlerde de devam edebileceği ifade edildi.

3-20260120132028.jpg

Uyarılara Rağmen Kaldırılmayan Tekneler İçin İşlem

Bodrum Kaymakamlığı koordinesinde, Kamuran Bey’in koordinasyonunda yürütülen süreçte; Liman Başkanlığı, Güvenlik Komutanlığı, İlçe Komutanlığı ve Bodrum Belediyesi’nin ortak kararı doğrultusunda hareket edildiği bildirildi. Yetkililer, yapılan uyarılara rağmen kaldırılmayan tekneler için işlem yapılacağını açıkladı. Alınan karar kapsamında, belirlenen süre içinde bölgeden kaldırılmayan teknelerin “7000” olarak belirtilen alana çekilerek bulundukları yerlerden tahliye edilmesinin planlandığı belirtildi. Uygulamanın, deniz trafiği güvenliğinin sağlanması ve çevre düzeninin korunması amacıyla gerçekleştirildiği vurgulandı.

4-848.jpg

Ponton ve Yüzer İskelelere Öncelik

Yetkililer, özellikle ponton ve yüzer iskelelere bağlı halde bulunan, izin ve ruhsatı bulunmayan teknelerin öncelikli olarak işlem göreceğini belirtirken, tekne sahiplerinin mağduriyet yaşamamaları için yapılan duyuruları dikkate almaları gerektiğine dikkat çekti. Uygulamanın, ilgili kurumların eşgüdümüyle kontrollü ve aşamalı şekilde sürdürüleceği öğrenildi.

5-499.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim