• BIST 10105.37
  • Altın 3155.573
  • Dolar 35.6567
  • Euro 37.1681
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 12 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 13 °C

Türk savaş gemileri, Varna Limanı'na ulaştı

Türk savaş gemileri, Varna Limanı'na ulaştı
Deniz Yıldızı 2018 tatbikatına katılacak Türk savaş gemileri Varna Limanı'na ulaştı.

Marmara Denizi ve Karadeniz’de düzenlenecek yıllık Deniz Yıldızı 2018 tatbikatına katılacak Türk savaş gemileri, Bulgaristan’ın doğusundaki Varna Limanı'na ulaştı.

Bulgaristan Savunma Bakanlığı Basın Merkezi, Türk Deniz Kuvvetlerine ait TCG Darıca gemisi, TCG Tekirdağ devriye botu ve TCG I. İnönü denizaltısının Varna limanına demir attığını açıkladı.

Karadeniz’deki deniz güvenliğini artırmak amacıyla yapılacak tatbikata katılan gemilerin bazıları, Bulgaristan’ın yanı sıra Gürcistan, Rusya, Ukrayna ve Romanya’nın limanlarını ziyaret edecek.

Tatbikat öncesi Varna'da yerel yönetim yetkilileri ile gemi komutanları arasında bir protokol görüşmesi düzenlendi. Görüşmenin ardından Türk gemileri Varna’da halkın ziyaretine açılırken gemilerin komutanları ve personeli Varna’ya bağlı Dobriç'teki askeri şehitliğe çelenk koydu.

Bulgaristan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Türk ve Bulgar savaş gemilerinin bugün “PASSEX” adlı ortak bir tatbikata da katılacaklarını belirtti.

Marmara Denizi ve Karadeniz’de icra edilecek Deniz Yıldızı 2018 tatbikatı 5 Nisan'a dek sürecek.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim