• BIST 9079.97
  • Altın 2302.652
  • Dolar 32.3066
  • Euro 35.0883
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 17 °C
  • Çanakkale 19 °C

Türk Loydu’nun 63. Genel Kurulu gerçekleştirildi

Türk Loydu’nun 63. Genel Kurulu gerçekleştirildi
Türk Loydu’nun 63. Olağan Genel Kurulu, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu, Türk Loydu’nun 2018 yılında elde ettiği bazı başarıları katılımcılarla paylaştı.

Türk Loydu Vakfı’nın 63. Olağan Genel Kurulu, Tuzla’da bulunan Genel Merkez’deki Prof. Dr. Teoman Özalp Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda yönetimin bugüne kadar yaptığı faaliyetler ve gelecek planları konuşuldu.

Toplantıya İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır, GİSBİR Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran, GMO Başkanı Salih Bostancı da katıldı.

63. Olağan Genel Kurul, şehitler adına Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı. 1962 yılında kurulan ve denizcilik sektörünün ilk ve tek yerli klas kuruluşu olan Türk Loydu Olağan Genel Kurulu’nda İstiklal Marşı’nın ardından Genel Kurul Divan Başkanı ve üyelerinin seçilmesi ile Olağan Genel Kurul zabıtlarını imzalamaları için Divan’a yetki verilmesi gerçekleştirildi.

Ardından Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu, Genel Kurul’a hitaben bir konuşma yaptı.

Melikoğlu, Türk Loydu’nun 2018 yılında elde ettiği bazı başarılara değinerek “Paris MOU Türk Loydu gene yüksek performans listesinde yer alarak 9. sıraya yükseldi. Bu dünya çapında bir başarıdır uluslararası klas kuruluşları arasında Türk Loydu 9. sıraya ulaştı. Bu yıl açıklanan sıralamada bir sıra daha yükselmeyi hedefliyoruz. 2. önemli konu IMO’da aldığımız GBS onayı. Bu Türk Loydu için önemli bir başarıdır. Burada uluslararası alanda ciddi bir mücadele verdik. IMO’nun kriterlerini geçtik. MSC 100 IMO meclis toplantısında karşı lobi vardı karşımızda. IACS üyesi ülkeler, onların yandaş ülkeleri Türk Loydu’nun bu yetkiyi almaması için baya ciddi bir mücadele verdiler. Ben bu çalışma için Türk Loydu ekibine, Lütfü Bey’e, Ulaştırma ve Dış İşleri Bakanlığı yetkililerine şükranlarımı sunuyorum. IACS artı Türk Loydu ifadesi IMO’nun gündemine girdi” sözleriyle Türk Loydu’nun başarılarına değindi.

Melikoğlu, son önemli başarı olarak nükleer enerji konusunda Türk Loydu’nun aldığı yetkilendirmeye değindi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır, Genel Kurul’da yaptığı konuşmada “Uzun süredir Türk Loydu ile hem genel kurullara katılarak, hem gemi inşada, armatörlükte hizmet alan bir firma olarak çok yakın ilişkilerimiz var. O yıllardan bu yana hem hizmet kalitesinde hem ilişkilerde çok iyi bir seviye yakalamış durumda Türk Loydu. Bunun daha da ileriye taşınması temennimizdir. Denizci ülke olmanın birkaç tane olmazsa olmaz kıstası var. Bunlardan bir tanesi yerli ve milli kuruluşlarının güçlü olmasıdır” ifadelerini kullandı.

GİSBİR Başkanı Murat Kıran ise, “Ben genel kurullarda şuna dikkat ederim. Çok sesler yükseliyorsa orada bir sıkıntı vardır. Bugün burada hiç öyle bir şey görmedik. Demek ki her şey çok şeffaf, güzel olmuş iyi yolda devam ediyor. Bu yolda yolunuza devam etmenizi diliyorum” ifalerinin ardından bazı sorunlar olsa da sektörün tüm bileşenlerinin bir arada olmasının mutluluk verici olduğunu söyleyip, “Hep beraber olursak güçlü olacağız” dedi.

turk_loydunun_genel_kurulu_gerceklestirildi_1.jpgturk_loydunun_genel_kurulu_gerceklestirildi_2.jpgturk_loydunun_genel_kurulu_gerceklestirildi_3.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim