• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 27 °C
  • Muğla 26 °C
  • Çanakkale 19 °C

Türk Loydu, 62. yılını ve IACS üyeliğini kutladı

Türk Loydu, 62. yılını ve IACS üyeliğini kutladı
Türk Loydu Vakfı tarafından “Türk Loydu 62. Kuruluş Yıl Dönümü ve IACS Üyeliği Gala Gecesi” düzenlendi.

Denizcilik sektörü başta olmak üzere enerjiden imalata, savunma sanayiinden lojistiğe kadar tüm sektörlerde klaslama, denetim, kalite yönetim gibi birçok alanda hizmet veren Türk Loydu, kuruluşunun 62. yıl dönümünü ve Uluslararası Klaslama Kuruluşları Birliği'ne (IACS) üye olarak kabul edilmesini 20 Ocak Cumartesi günü Çırağan Sarayı'nda düzenlediği bir geceyle kutladı.

Gala gecesine, IACS Başkanı Roberto Cazzulo, İstanbul Valisi Davut Gül, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcıları Durmuş Ünüvar ve Ahmet Boyraz, Gemi Mühendisleri Odası Başkanı Bülent Hüseyinoğlu ile GİSBİR Başkanı Murat Kıran da katıldı.

Gecede konuklara Türk Loydu’nun tarihinin anlatıldığı bir video izletildi.

"Bugünün hikâyesi bir gecede yazılmadı"

Video gösteriminin ardından Türk Loydu Vakfı Başkanı Prof. Dr. Oral Erdoğan konuşma yaptı.

Oral Erdoğan, “Bugünün hikâyesi bir gecede yazılmadı” dedi. Türk Loydu Vakfı Başkanı Erdoğan, “Bu hikâye bir cafede insanların bir araya gelmesiyle başladı. Türk Loydu, 1960’ların başında gemi mühendisleriyle başlıyor. Sigorta katılıyor ve diğer katmanlar da dâhil ediliyor ve bugünkü güçlü genel kurul yapısı meydana geliyor. Artık IACS bünyesinde yerel ve küresel çalışmalarda paydaş olacağız. Dünya için çalışacağız. Elimizdeki bütün bilgiyi dünya için birlikte değerlendireceğiz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Bugün dünyada 100 bin kadar ticari gemi var. 1,5 milyon dolarlık gemiyle 30 milyon dolara yakın mal taşıyorsunuz. Bunların güvenle taşınması loydlar ve sigorta tarafından sağlanacak. Türk Loydu, gemilerin denizde güvenle, zarar vermeden değerlendirilmesi yönünde üzerine düşeni bugüne kadar yaptı. Çevreyi koruma olmazsa olmazımızdır. IMO ve IACS bizim paydaşlarımızdır. Türkiye tarafına da baktığımızda Deniz Ticaret Odası, GİSBİR ve diğer sektör temsilcileri de birlikte çalışmamız gereken paydaşlarımızdır. Üniversiteler bizim için çok kıymetlidir. Güçlü iş birliğine hazırız.”

Oral Erdoğan’ın ardından IACS Başkanı Roberto Cazzulo ve Bakan Yardımcısı Durmuş Ünüvar da Türk Loydu’nun 62. kuruluş yıl dönümü ve IACS üyeliğini kutlayan konuşmalar yaptılar.

Gala gecesi, konuşmaların ardından ENBE Orkestrası’nın konseri ve dans gösterileriyle devam etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim