• BIST 9125.29
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3653
  • Euro 34.9479
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 11 °C
  • Çanakkale 13 °C

Türk gemisine çarpan Aziza'nın mürettebatı Gökbel’in batışını izlemiş!

Türk gemisine çarpan Aziza'nın mürettebatı Gökbel’in batışını izlemiş!
Türk kargo gemisi Gökbel’den kurtulan mürettebata, kendilerine çarpan gemi Aziza'nın mürettebatının yardım etmediği ve Türk kargo gemisinin batışını izlediği iddia edildi.

İtalya’da meydana gelen feci kaza sonucunda batan Türk kargo gemisi Gökbel’den kurtulan mürettebata,kendilerine çarpan gemi mürettabatının yardım etmediği ve Türk kargo gemisinin batışını izlediği iddia edildi. Kaza sonrasında cesedi bulunan Zeynel Üstün’ün kardeşi Ulvi Üstün, "Çarpan geminin mürettebatı bizim gemimize yardım etmemiş" dedi.

İtalya’nın Ravenna Limanı’nın 2 mil açığında 28 Aralık 2014 tarihinde, Belize bandıralı Lady Aziza isimli bir kargo gemisiyle çarpışan Türk kargo gemisi Gökbel batmıştı. Kazada beş kişi kurtulurken, dört kişi hayatını kaybetti, kaybolan iki kişiyi ise arama çalışmaları hala devam ediyor. Öte yandan kazanın üzerinden 40 gün geçmesiyle birlikte, yeni yeni ayrıntılarda ortaya çıkmaya başladı. 28 Aralık 2014 Pazar sabahı gerçekleşen feci kaza sonrası, cesedi 25 gün sonra limandan yakalaşık 300 kilometre açıkta bulunan gemi ustası Zeynel Üstün’ün kardeşi Ulvi Üstün ise, İtalya’da kardeşinin cesedini teşhis etti. Olayla ilgili şikayetçi olduklarını ifade eden Ulvi Üstün, kazada bir ihmal olduğunu ve İtalya’daki Liman Başkanlığının yanlış yönlendirme yaptığını söyledi.

"ÇARPAN GEMİ KAZA SONRASINDA BİZİM GEMİMİZE YARDIM ETMEMİŞ"

Kaza sırasında çarpan Belize bandıralı Lady Aziza isimli bir kargo gemisindeki mürettebatların yardım etmediğini iddia eden Üstün, şikayetleri üzerine kazaya karışan İtalyan geminin bağlatıldığını söyledi. İHA’ya konuşan Ulvi Üstün, "İtalya’da kardeşimin cenazesine ulaşıldı. İki kişiyi İtalyan ekiplerin arama çalışmaları devam ediyor. Çarpan gemi hakkında şikayetçi olduk ve yasal soruşturma başlatıldı. Çarpan gemi, kaza sonrasında bizim gemimize yardım etmemiş" dedi.

Bölgedeki Liman Başkanlığının hatalı olduğunu ve radarlarının kapalı olduklarını kabul ettiklerini ifade eden Üstün, yanlış yönledirme yapıldığını da öne sürdü. Üstün, "Liman Başkanlığı hava kötü olduğu halde açık olduğu yönünde bir bilgi vermiş. Başkanlık hatasını kabul etti. Onlar içinde bir soruşturma başlatıldı" şeklinde konuştu.

GEMİCİ ZEYNEL ÜSTÜN’ÜN CENAZESİ CUMA GÜNÜ DEFNEDİLECEK

Öte yandan, kazadan 25 sonra cesedine ulaşılan Ulvi Üstün’in kardeşi Zeynel Üstün’ün cenazesi ise 6 Şubat Cuma günü, Kemalpaşa ilçesindeki Kübra Hatun Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. Gemideki aşçılardan Bayram Aslan’ın cesedine de ulaşıldığı ve Aslan’ın cenazesinin memleketine gönderildiği öğrenildi.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim