• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 12 °C

Türk Deniz Kuvvetleri, 2 adet 'MİLGEM Korveti' siparişi verdi

Türk Deniz Kuvvetleri, 2 adet 'MİLGEM Korveti' siparişi verdi
Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, "Açık Deniz Karakol Gemisi Projesi" kapsamında 2 adet ilave MİLGEM Korveti siparişinde bulundu. Korvetlerin, 2024 yılında envantere girmesi planlanıyor.

Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın artan harekat ihtiyacını karşılamak maksadıyla "Açık Deniz Karakol Gemisi Projesi" başlatıldı. Söz konusu gemiler; MİLGEM Sınıfı korvetlerin devamı niteliğinde ve dizaynı ihtiyaçlara göre tekrar yapıldı.

Proje kapsamında gemi inşa sözleşmesi Kasım 2020 ayında imzalanmış olup sözleşme kapsamında iki gemi inşa edilecek. Gemiler, Türk tersanelerinde inşa edilecek ve 2024 yılında hizmete girmeleri planlanıyor.

Tedarik edilecek gemilerin tekne formu açısından MİLGEM ADA Sınıfı Korvetlere benzer olması ancak daha düşük seviye silah yükü ve sensör ile donatılmaları bekleniyor.

Türk Donanması, Milli Gemi (MİLGEM) Projesi kapsamında şu ana kadar 4 adet ADA Sınıfı Korveti envanterine almıştı.

Öte yandan yine MİLGEM Projesi kapsamında Türk Donanması için 4 adet İSTİF Sınıfı Fırkateyn inşa edilecek. İlk Fırkateyn TCG İSTANBUL (F-515), geçtiğimiz haftalarda denize indirilmişti.

Yine daha önce imzalanan ihracat anlaşmaları kapsamında Pakistan için 4 adet, Ukrayna için ise belirsiz sayıda MİLGEM Korveti’nin inşa faaliyetleri devam ediyor.

Denizaltı Savunma Harbi ve Keşif Karakol Gemisi (MİLGEM) Projesi kapsamında Türkiye, ilk defa korvet tipi bir askeri geminin tasarımını milli olarak gerçekleştirdi. Böylelikle gemi tasarımı, tekne inşası ile sistem entegrasyonunda dışa bağımlılık azaltılmış ve askeri tersaneler ile özel sektördeki gemi tasarım, inşa imkânları ve kabiliyetlerinin entegrasyonu suretiyle özel sektörün harp gemisi inşası alanında gerekli bilgi birikimi, tecrübe ve altyapı ile donatılması sağlandı.

MİLGEM ile yüzde 70’in üzerinde yerli sanayi katılımı gerçekleştirildi ve tüm proje kapsamında 50’den fazla yerli firmaya iş imkânı sağlandı.

Proje kapsamında üretilen ilk 3 gemi TCG Heybeliada (F-511), TCG Büyükada (F-512) ve TCG Burgazada (F-513) Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edildi.

Son gemi TCG Kınalıada (F-514) ise 2019 yılında kuvvete teslim edildi. Üretilen her gemiyle yerlilik oranı da artıyor.

Örneğin TCG Burgazada’ya diğer iki Korve te kullanılan yabancı muadili yerine ASELSAN üretimi Torpido Karşı Tedbir Sistemi HIZIR entegre edildi.

TCG KINALIADA’ya ise diğer üç korvette henüz bulunmayan ATMACA Gemisavar Füzesi ve ADVENT Savaş Yönetim Sistemi entegre edildi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim