• BIST 9524.59
  • Altın 2490.88
  • Dolar 32.5438
  • Euro 34.7228
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 14 °C

Türk bayraklı M/V MURAT HACIBEKIROGLU-2 isimli genel kargo gemisi, Akdeniz'de battı

Türk bayraklı M/V MURAT HACIBEKIROGLU-2 isimli genel kargo gemisi, Akdeniz'de battı
Hacıbekiroğlu Denizcilik Şirketi'nin mülkiyetinde bulunan 2 bin 61 DWT taşıma kapasitesine sahip M/V MURAT HACIBEKIROGLU-2 isimli Türk bayraklı genel kargo gemisi, Alanya'nın 32 mil açıklarında battı.

Hacıbekiroğlu Denizcilik Şirketi'nin mülkiyetinde bulunan 2 bin 61 DWT taşıma kapasitesine sahip M/V MURAT HACIBEKIROGLU-2 isimli Türk bayraklı genel kargo gemisi, Alanya'nın 32 mil açıklarında battı.

Geminin battığı bölgede seyir halinde bulunan, Arkas Denizcilik Şirketine ait M/V ELECTRA A isimli konteyner gemisi, kazazede 10 gemi personelini kurtarılarak, bölgeye intikal eden Sahil Güvenlik botuna teslim edildi.

Konuyla ilgili Antalya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, 19 Eylül 2016 günü saat 14.20'de, Alanya'nın 33 deniz mili güneybatısında seyir halinde bulunan Türk Bayraklı 'MURAT HACIBEKİROĞLU-2' isimli ticari gemiden yardım çağrısı alındığı belirtildi. Alınan ihbar üzerine, iki sahil güvenlik botu, bir helikopter ve bölgeye yakın mesafedeki Türk Bayraklı 'ELECTRA-A' isimli ticari geminin bölgeye sevk edildiği kaydedilen açıklamada, 'Makine dairesinde meydana gelen delik nedeniyle su almaya başlayan gemide bulunan toplam 10 mürettebat can salına binerek gemiyi terk etmiştir. ELECTRA-A isimli ticari gemi tarafından denizden alınan kazazedeler bölgeye intikal eden Sahil Güvenlik botları tarafından tahliye edilmiş olup, sağ ve sağlıklı olarak Alanya Limanı'na intikal ettiği" belirtildi.

M/V ELECTRA A KAPTANI MESUT AZMİ GÖKSOY, DENİZHABER'E KONUŞTU

Kazazede gemi personelini kurtaran Arkas Denizcilik Şirketi'ne ait M/V ELECTRA A isimli geminin kaptanı Mesut Azmi Göksoy, Deniz Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada; "19 Eylül tarihinde Arkas Denizcilik Şirketi'ne ait M/V ELECTRA A gemisi ile Yunanistan'ın Pire Limanı'ndan Mersin Limanı'na doğru seyrederken Antalya Körfezi'nin 35 derece 59 Kuzey - 031 derece 27 Batı pozisyonunda,  Türk bayraklı MURAT HACIBEKİROĞLU 2 isimli gemiden batmakta olduklarına dair SOS Çağrısı aldık. Batan gemiye en yakın gemi, biz olduğumuzdan anında rotamızı geminin bulunduğu pozisyona dönerek hemen yardımına gittik. Bu arada batmakta olan geminin 10 personeli bot ile gemiyi terk ettiklerini gördük ve hemen üzerlerine giderek 10 kişiyi sağ salim gemimize alarak kurtardık. Fakat o arada gemi kıç tarafından batmaya başladı saat 15.36 da gemi kıçtan sulara gömülerek tamamıyla  battı. Sahil Güvenlik Komutanlığı'na haber vererek kurtarılan personeli kendilerine teslim ettik ve akabinde olay yerinden Mersin'e doğru yolumuza devam etmeye başladık" dedi.

BATAN GEMİNİN KAPTANI: MAKİNA DAİRESİ SU ALDI

Alanya Sahil Bot Komutanlığı ekiplerince teslim alınan 10 gemi mürettebat Alanya Limanı'na getirildi. Batan geminin birinci kaptanı Yavuz Lor ise geminin arka kısmındaki makine dairesinden bir anda su aldığını dile getirerek, "Makine dairesi su aldı. Hemen S.O.S. verdim. Mürettebat gemiyi terk etti. Gemi yaklaşık su aldıktan sonra bir saat içinde de battı. Bu sırada bölgede bulunan başka bir Türk gemisi de bizleri kurtardı" dedi.

Gemide bulunan 10 kişiden herhangi bir yaralanmanın ve ölümün olmadığını dile getiren kaptan Lor, 17 Eylül'de İskenderun'dan kalktıklarını ve İzmit'e gittiklerini ifade etti.

BATAN GEMİDEN 10 TÜRK PERSONEL KURTARILDI

Kurtarılan gemi kaptanı Yavuz Lor, ikinci kaptan Göknar Yılmaz, mühendisler Halil Öznar Çarçıbaşı ve Ömürcan Işıtan, gemi aşçısı Suat Yıldız ile Çağlar Akkaya, Denizhan Fenik, Kadir Akkoç, Fatih Özdemir ve Erencan Meraki adlı gemi çalışanlarının Alanya Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı'nda ifadeleri alındıktan sonra sabah şirket yetkileri tarafından teslim alınacağı öğrenildi.

hacibekiroglu-2_adli_gemi_batti_670_1.jpg

Haber: Tarkan Biricik - Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim