• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 11 °C
  • Çanakkale 13 °C

Türk balıkları Amerika'ya doğru yüzüyor

Türk balıkları Amerika'ya doğru yüzüyor
Türkiye'nin Amerika Birleşik Devletleri'ne su ürünleri ihracatı son 5 yılda yüzde 900 artış göstererek 8 milyon 366 bin dolara ulaştı.

Türkiye'nin Amerika Birleşik Devletleri'ne su ürünleri ihracatı son 5 yılda yüzde 900 artış göstererek 8 milyon 366 bin dolara ulaştı. Yeni Dünya'ya Türkiye'nin su ürünleri ihracatını arttırmak isteyen Su Ürünleri Tanıtım Grubu, 10-12 Mart 2013 tarihlerinde A.B.D.'nin Boston şehrinde bu yıl 32.si düzenlenen Amerika Kıtasının en büyük Su Ürünleri Fuarına katıldı. 2 binden fazla kişiye Türk levreği ve çipurasını hem yedirdi, hem de tanıttı.

Dünyaca ünlü Türk Kalp Doktoru Mehmet Öz'ün levrek balığı tüketimini önermesi Amerika Birleşik Devletleri'nde kültür balığına ilginin her geçen gün artmasına yol açıyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nde özellikle levrek ve çipuranın lezzetinin ve kalitesinin son derece iyi tanındığını belirten Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, Türkiye'de son yıllarda üretilmeye başlanan Kaya Levreği (Granyoz) balığını da tanıttıklarını ve büyük ilgi gördüğünü, A.B.D.'ye olan ihracatını artırmak için Türkiye'nin önünde çok iyi bir fırsat olduğunu, Boston Fuarı'nda Türk balıklarının büyük beğeni gördüğünü kaydetti.

2023 İHRACAT HEDEFİ 100 MİLYON DOLAR

İstanbul'dan Boston'a direkt uçuşların başlamasıyla ulaşım probleminin de çözüleceğini ve Amerika'daki pazar payımızın daha da artacağına inandığını ifade eden Kızıltan, "Kültür balığının kontrollü üretimden dolayı daha sağlıklı oluşu ve Amerika'da yaşayan dünyaca ünlü Türk Kalp Doktoru Mehmet Öz'ün Amerikalılara levrek balığını tavsiye etmesi sayesinde kültür balığına ilgi her geçen gün daha da artıyor. Son 5 yılda ihracatımız yüzde 900 gibi rekor bir artışla 8 milyon 366 bin dolara ulaştı. 2023 yılında ABD'ye 100 milyon dolar su ürünleri ihracatı hedefliyoruz" diye konuştu.

2 BİN KİŞİYE LEVREK VE ÇİPURA İKRAM EDİLDİ

Su Ürünleri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Atakan Demir ise, fuar boyunca 2 binden fazla kişiye levrek ve çipura tadımı yaptırılarak Türk balıklarının tanıtımı için önemli bir faaliyette bulunduklarını belirterek 2013 yılında hem mevcut pazarlardaki ihracat paylarını arttırmak, hem de yeni pazarlar bulmak için STG olarak çalışmalarının devam edeceğini ifade etti.

Boston Su Ürünleri Fuarında toplam 48 ülkeden katılımcı ve 20 binden fazla ziyaretçi yer alırken, Türkiye'den Su Ürünleri Tanıtım Grubu ile birlikte Agromey Gıda ve Yem San. Tic. A.Ş. ile Kılıç Deniz Ürünleri Üretimi İhr. İth. Ve Tic. A.Ş. de info stand ile fuara katılım sağladı. Su Ürünleri Tanıtım Grubu heyetinde STG Başkan Yardımcısı Vehbi Merzeci, Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Atakan Demir ve Ege İhracatçı Birliklerinde Uzman olarak görev yapan Gökay Çelikli yer aldı.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim