• BIST 9113.63
  • Altın 2324.093
  • Dolar 32.3604
  • Euro 35.0127
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 24 °C
  • Çanakkale 22 °C

Turgay Sarıboğa son yolculuğuna çıktı

Turgay Sarıboğa son yolculuğuna çıktı
Şile'de kayalıklara çarparak parçalanan botun kaptanı Şehit Cemil Özben’in toprağa verilmesinin ardından Şehit denizci Turgay Sarıboğa’da, gözyaşları içerisinde son yolculuğuna uğurlandı.

Şile'de kayalıklara çarparak parçalanan botun kaptanı Cemil Özben’in toprağa verilmesinin ardından şehit denizci Turgay Sarıboğa’da , gözyaşları içerisinde son yolculuğuna uğurlandı.

Kayalıklara çarparak parçalanan botta hayatını kaybeden denizci Turgay Sarıboğa için Beykoz Ortaçeşme Merkez Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. İkindi namazına müteakip düzenlenen cenaze törenine Turgay Sarıboğa'nın babası Mustafa, kardeşi Murat, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş, kazadan yaralı kurtulan Ahmet Kasaracı, kazada ölen kaptan Cemil Özben'in oğlu Emre Özben ve çok sayıda kişi katıldı.

Tören öncesinde, kazadan tek kurtulan denizci Ahmet Kasaracı, bir basın mensubunun gösterdiği kaza görüntüleri üzerinden kaza sonrası yaşananları ve nasıl kurtulduğunu anlattı. Olay günü kendisinin mesaide olduğunu belirten Kasaracı, "Olayın olduğu gün ben izinli değildim, mesai saatindeydim. Ancak diğer arkadaşların izinli olup olmadığını, evlerinden çağrılıp çağrılmadıklarını bilmiyorum. O hava şartlarında denize çıkılıp çıkılmayacağına kaptan karar verir. Bu kararı Cemil Kaptan verdi. Ancak o izinli miydi evden mi çağrıldı, onları bilmiyorum. Sonuçta bizim işimiz can kurtarmak, öyle bir havada can kurtarırız diye çıktık. Bu üzücü olay başımıza geldi. Benim can yeleğim üzerimdeydi. Eğer can yeleğim olmasaydı zaten aranızda olmazdım" dedi.

Bu sırada Turgay Sarıboğa'nın babası Mustafa ve kardeşi Murat'ın Türk bayrağına sarılı tabutun önünde gözyaşı döktükleri ve Murat Sarıboğa'nın zaman zaman sinir krizi geçirdiği görüldü. Kılınan cenaze namazının ardından, Sarıboğa'nın cenazesi Beykoz Gazi Yunus Mezarlığı'nda toprağa verildi.

denizci-sariboga.jpg

turgay-sariboga.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Barış Savaş
07 Aralık 2012 Cuma 21:35
Ahmet'ede Baskı Yapılmış Demek
Diyorki:1-Olayın olduğu gün ben izinli değildim, mesai saatindeydim.Doğru diyor mesai saatinde ama Harem'de görevliydi oradaki gemici gitmediğinden Şile'ye gönderildi.
2-Diyorki: Ancak diğer arkadaşların izinli olup olmadığını, evlerinden çağrılıp çağrılmadıklarını bilmiyorum.Bu YALAN hepsinden haberi vardı Şile'ye gittiğinde diğer vardiya oradaydı.Bunlar çıkmayan vardiyanın yerine görevlendirildi.
3-Diyorki:O hava şartlarında denize çıkılıp çıkılmayacağına kaptan karar verir. Bu kararı Cemil Kaptan verdi.İŞTE SORUN BURADA VARDİYADAKİ KAPTAN DENİZE ÇIKIYOR HAVA MUHALEFETİ NEDENİYLE GERİ DÖNÜYOR TEKNEYİ BAĞLIYOR İŞGÜZAR ÇOK BİLEN İDARECİLER EVDEN CEMİL KPT ÇAĞIRIP GÖNDERİYORLAR BOT MAKİNİSTİ MEHEMT GENÇ'TE EVDEN ÇAĞIRILIYOR YAĞÇI HAREM'DEN GÖNDERİLİYOR U.GEMİCİ AHMET KASARCI İLE BERABER
4-Diyorki: Benim can yeleğim üzerimdeydi. Eğer can yeleğim olmasaydı zaten aranızda olmazdım" dedi
SENİ CAN YELEĞİ DEĞİL ALLAH KURTARDI TURGAY'ada vermiştin canım arkadaşım kayalıkalra sıkışmış Cemil Kptnda yoktu ama onuda gözgöre göre dalgalara aldı.
SONUÇ olarak ALLAH O DURUMA DÜŞÜRMESİN ORADA HEM DENİZ SOĞUK YER KAYALIK HEMDE 8-9 KUVVETİNDEKİ HAVA ORADA PATLIYOR CAN YELEĞİ HİÇ BİR ŞEY PARA ETMEZ EDEN VAR DİYORSA GİTSİN KENDİNİ ORADAN CAN YELEĞİ İLE DENİZE ATSIN GÖRELİM
NEYSE ARAKDAŞIMIZ MEHMET GENÇ ve KAYBOLAN BALIKÇI MÜMİN ARKADAŞIMIZ İNŞ.EN KISA SÜREDE BULUNUR BUNUN İÇİN DUA EDELİM ŞEHİT OLAN ARKADAŞLARIMIZIN MEKANI CENNET OLSUN GERİDE KALAN YAKINLARA ALLAH SABIRLAR VERSİN.
DENİZÇİ ARKADAŞLARIMIZINDA DENİZLERİ SAKİN PRUVALARI NETA OLSUN ALLAH SELAMET VERSİN...
78.174.64.34
doğruyu konuşun doğruyu
07 Aralık 2012 Cuma 19:23
ahmet sen haremden gitmedinmi oraya?
ahmet ölen arkadaşlarının hatırasına bari saygı göster doğruyu konuş sana tembihlenenleri değil.sen o gün vardiyada değildin vardiyada gemici turgay soydan vardı sen haremden şileye gitmedinmi.cemil kaptan mehmet genç'i evinden aldı birlikte geldiler oraya.kaptanın nerden geldiğini bilmiyorum diyosun havadan düşmedi ya oraya allahtan kork doğruyu konuş.turgayın yerine yağcı seçkin gelmedimi?gelen adam tecrübesiz diye mehmet çarkçının ricası ile turgay son anda bota binmedimi?sana sorsalar şimdi bunlarıda hiç bilmiyorum dersin...herkese yalan söyleyebilirsin ama vicdanınla başbaşa kaldınmı ne yapıcaksın?ayrıca doktorun verdiği raporu niye istemedin oda ayrı bir tartışma konusu
78.174.64.211
yazık ki ne yazık
07 Aralık 2012 Cuma 18:50
yalaka ahmet
sana böyle konuşmanı kim öğretti. konuştukça batmışsın. kaptanını tanımayan bir gemici ile karşılaştınız.
94.55.165.21
Şehitler Ölmez
06 Aralık 2012 Perşembe 19:55
Ahmet Kasaracı
Sen Allah'tanda mı korkmuyorsun. Senin vicdanın yokmu? vardiyanda çalışanları bile hatırlamadığını söylüyorsun. Yazıklar olsun sana. 4 şehit verildi. Sen ise Genel Müdürünü korumaya çalışıyorsun. Şehitler ölmez ama sen....
85.96.106.80
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim