• BIST 9524.59
  • Altın 2493.68
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.664
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 14 °C

Trabzon'da 60 ton hamsiye el konuldu

Trabzon'da 60 ton hamsiye el konuldu
Trabzon'da su ürünlerine yönelik yapılan denetimlerde küçük avlandığı belirlenen 60 ton hamsiye el konuldu.

Trabzon'da su ürünlerine yönelik yapılan denetimlerde küçük avlandığı belirlenen 60 ton hamsiye el konuldu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, Trabzon, Sinop, Rize ve Artvin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinden 10 su ürünleri kontrol ve denetim görevlisinin katılımı ile Trabzon'da Balık Hali, Balık Unu-Yağı İşleme Tesisleri, perakende satış yerleri ve yol güzergahlarında su ürünleri avcılık düzenlemelerine ilişkin denetimler yapıldı. Nakil belgeleri, balık boyları ve av araçlarının uygunluğu kontrol edildiği balık halindeki herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı. Yol güzergahlarında 4 nakil aracında yapılan denetimde ise küçük boyda olduğu tespit edilen 60 ton dökme hamsi balığına, perakende satış yerinde 6,5 kilogram barbun ve 7,5 kilogram lüfer balığına el konuldu. Olayla ilgili sorumluluğu bulunan 6 kişiye idari para cezası uygulandı. İki balık unu-yağı işleme tesisindeki kontrollerde de küçük boyda hamsi ele geçirildi. Balıklara el konulurken, tesislere para cezası kesildi.

Trabzon Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sabri Topbaş, balık unu ve yağı işleme tesisleri, yol güzergahları ve balık hallerinde yapılan denetimlerin süreceğini söyledi. Topbaş, denetimler sırasında ayrıca, denetlenenlere av yasakları ve mevzuat konusunda bilgilendirme yapıldığı ve yasaklara uymaları konusunda uyarılar yapıldığını kaydetti.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Salih Bahtiyar
18 Şubat 2013 Pazartesi 18:51
Batılı Sütten Çıkmış Ak Kaşık Değil
@CINAKOP
Yazdıklarına harfiyen katılırım. ama, diğer deniz kıyısı ülkeleri örnek gösterirken, Onları çok da masum göstermemek gerektiğini hatırlatırım.

Denizde katliamda kullanılan tüm gelişmiş araçlar, elektronik donanımlar ya Batı ya da Japonya ürünüdür.

Okyanuslar bu ülkelerce tüketilme noktasına gelince, yumurta kapıya gelmiş ve bu ülkeler şimdilerde doğa korucusu kesilmişlerdir.

Onlar için denizlerin Bize sundukları nimet değil, ganimettir. Şimdi bu ganimeti kaybetmemek için telaşa düşmüşler ve korumacılık almış başını gitmektedir.

2012 yılı Türkiye için deniz kaynaklarının korunması gerektiğinin biilncinin doğması ve aktif olarak ele kalınmasının miladıdır. İnşallah, denizde canlılarımız katledilmeden önce, ceza gerektirmeden etkili ve yerinde caydırıcı önlemlemler alınacaktır. Cezalar kesilmesi kaybettiğiniz canlıları geri getirmemz çünkü.
88.232.0.104
CİNAKOP
16 Şubat 2013 Cumartesi 13:37
ALLAH NE MURADINIZ VARSA VERSİN SİZLERE..
RABBİMİZİN yaratılan kulları İNSANOĞLU,devletinizin ve siz insanlık namına görev yapan kişiler kurumları,kurumları ALLAH RAZI OLSUN SİZLERDEN.durmayın bir bölümünüz denizden,bir bölümünüz karadan,bir bölümünüz lokantalardan başlayın..sizler için var edilen biz denizlerin canlıları olarak,kurtarın bizi insanlıktan çıkan katliyamcılardan...sizlere oksijeniz,sizlere vitamin hapıyız.sizlerin bebeleriniz anarahminde iken annelere ve onları içinde korumak için ve doğduğu andan itibarende besin kaynağınız bizleriz..bebelerimiz yavrularımız değil..neslimizi,yuvalarımızı,yaşam alanlarımızı,oksijenimizi katledenlere aman vermeyin ALLAH AŞKINA.....hala neden balık yok diye mazeretler üretenler,bunlar hala bu deniz araçları ve çalışanların borçlarını nasıl ödeyeceğiz diyene kadar,,baksınlar bir deniz kısı olan ülekeler..bizler orada yetişip barınıp insanlara teişkin olarak gitmekteyiz..neden sizde olmuyoruz...devletiniz sizlere denizleri katledeniz diyemi bu araçları verdi,modern olasınız diye verdi,,denizleri kıyıları,koruyasınız diye verdi,nerede yavru balık varsa,nerede kıyıda kendini büyütmeye çalışan deniz canlılarını,oksijeni yok olmamsı için verdi bu imkanı..doymuyan gözleriniz ve hırsınz bakın ne hale getirdi bizleri,ne hale düştüğünüzü daha inatla nasıl anlamıyorsunuz,İNSANLIKTAN ÇIKANLAR??? DURMAK YOK YOLA DEVAM..
81.214.71.174
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim