• BIST 9693.46
  • Altın 2509.343
  • Dolar 32.5709
  • Euro 34.7709
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 15 °C
  • Çanakkale 15 °C

Trabzon Limanı bu yılın ilk kruvaziyer gemisini ağırladı

Trabzon Limanı bu yılın ilk kruvaziyer gemisini ağırladı
Kruvaziyer turizminden pay sahibi olmak isteyen Doğu Karadeniz bu yıl ilk kruvaziyer gemisini ağırladı. 264 yolcu taşıyan ’Hamburg’ adlı kruvaziyer gemisi Trabzon Limanı'na demir attı.

Doğu Karadeniz’e ilk kruvaziyer gemisi gün içerisinde geldi. 250 metre uzunluğundaki ’Hamburg’ adlı gemi çoğunluğu Alman insanları olan 264 yolcusuyla Trabzon’a demirledi. Bahama Bandıralı kruvaziyer gemisi, Trabzon’a bu sene gelen ilk gemi olma özelliğini taşıyor. Gelen turistler Trabzon’un tarihi ve turistik yerlerini gezerken gemi akşam saatlerinden Trabzon Limanı’ndan demir alarak Batum Limanı’na devinim edecek.

Batılı kurvaziyer turistleri için Doğu Karadeniz, Norveç’in fiyortları, Alaska’nın buz dağlarından daha cazip ve heyecan verici olduğunu ifade eden Doğu Karadeniz Kruvaziyer Platformu Kurucu Başkanı Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, 17-20 Mart tarihleri arasında Miami’de dünya kruvaziyer turizminin toplandığını hatırlattı. Hacısalihoğlu, kruvaziyer turizminde yeni bir destinasyon olan Doğu Karadeniz Bölgesi’nin tanıtımının yapıldığını ifade ederek, “Kruvaziyer turizminde Doğu Karadeniz rotası çok büyük bir heyecan veriyor. Bu rotanın daha çok büyük tanıtımlara gereksinimi var. Tanıtım arttıkça bölgeye gelen kruvaziyer gemi ve turist sayıları da hazla artıyor” diye belirtti .

Kruvaziyer turizminde dünyada yeni destinasyonlar arayışının sürdüğünü ifade den Hacısalihoğlu şu şekilde açıkladı :” Kruvaziyer turizminde yolcuların çok büyük bir çoğunluğu Federal Amerikan vatandaşları oluşturuyor. Bunu Almanlar ikinci sırada takip ediyor. Bugüne kadar bilinen kruvaziyer destinasyonları batılı turistler tarafından çok fazla sık tüketildi. Artık Karayip adaları, Norveç’in fiyortları bu alıcı potansiyeli için çok fazla cazip değil. Bu tıkanıklığa yeni rotalar eklenmesi için yapılan Miami Fuarı’nda Doğu Karadeniz Bölgesi çok büyük heyecan yaratıyor. Bu havzada mevcut bulunan 7 memleket , 7 kültür. Ve bu havzadaki kurulan medeniyetler ve uygarlıkların izleri batılı turistlere çok büyük heyecan veriyor. Bölgede iklim kruvaziyer turizmi için bir hayli üzün bir periyot sağlıyor. Mart ve Kasım aylarında kısımda kruvaziyer turları düzenlemek için çok fazla uygun olduğu belirtiliyor. Bölgenin emniyetli olması da artı bir kıymet olarak değerlendirilmektedir. Bu potansiyeli harekete geçiren ve bölgemize kazandıran Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyeleri ve Başkanına, Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım’a buradan teşekkür ediyorum” olacak şekilde açıkladı .

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim