• BIST 8876.85
  • Altın 2240.894
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.1251
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 17 °C

TMMOB GEMİMO, 40. Genel Kurulunu gerçekleştirdi

TMMOB GEMİMO, 40. Genel Kurulunu gerçekleştirdi
Türkiye Mimar ve Mühendisler Odası Birliği’ne (TMMOB) bağlı Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası (GEMİMO) 40. Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi.

Genel kurul, 11 Temmuz Cumartesi günü GEMİMO genel merkezinde yapıldı. Genel Kurulu, GEMİMO 39. dönem yönetim kurulu, üyeler ve diğer sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Genel kurula hitaben bir konuşma yapan GEMİMO 39. dönem Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz Aşkın, yönetim süresi boyunca oda çatısı altında birçok çalışmaya imza attıklarını belirterek çalışma arkadaşlarına teşekkür etti. Yapmak isteyip de yapamadıkları çalışmalar da olduğuna değinen Aşkın şöyle konuştu: ''Aslında yapmak istediklerimiz daha vardı ama bazı engeller çıktığı için gerçekleştiremedik. Bizim en büyük sorunumuz aslında kendi içimizde. Meslekten çıkıp bu mesleğe destek veremeyen ve olduğu önemli konumlarda olan meslektaşlarımızın ihanetine de uğradık diyebilirim. Ben o lafı da kullanabilirim. Sonradan pişmanlık duysalar bile çok fazla fayda etmedi. Bugün Türkiye’nin denizcilik sektörünün nerede olması gerekirken nerede olduğuyla ilgili çok fazla çalışmalar yaptık. Bugün baktığımızda bakanlık içerisinde bile adının silindiği bir sektör içerisindeyiz. Her tarafımız denizle, her tarafımızın ekonominin zaten milyon dolarlık bir bütçenin olduğu yerde aldığımız pay ortada. Bugün denizcilere verilen değer ortada. Denize verilen değer ortada. Biz bir avuç insan olarak, bir avuç emekçi olarak bu sorunların üzerinden kalkmaya çalışıyoruz. Bu sorunların üzerinden kalkacak tek kuruluş olarak Anayasal hükümlülüğümüzden dolayı odadır. Meslektaşların şu odaya sahip çıkmaması bile çok acı verici. Ben bu konuda kırıldığımı her platformda dile getiriyorum. Hem bürokrasi kesiminde hem de kendi emekçilerimizin içinde. GEMİMO olarak son 20 senedir açılan her okulda, mezun olan her okulda her tür desteği verdik. Her türlü öğrenciyle iletişimimiz oldu. Kariyer günlerine gittik, sorunlarını çözdük. Bakanlıkla kavga ettik. Dava açtık ama mezun olduktan sonra gelip odaya katkı sağlayan üye sayısının ne kadar az olduğunu görünce ileriye dönük bazı umutlarımızın kırılmadığını söyleyemeyiz.''

Üye sayısını artırarak sektör adına önemli bir ses haline gelebileceklerine de işaret eden Feramuz Aşkın, odanın üye sayısının 7-8 bin dolaylarında olması gerektiğini söyledi. 8 bin üye ile denizcilik sektöründe söz sahibi tek kurum olabileceklerini belirten Aşkın, ”Ama odanın adı, makine-güverte ayrımı gibi şeylerle biz kendi kendimizi bölüp parçalıyoruz. Oda herkesin odasıdır. Denizde emek veren, deniz işletme ya da gemi makine işletme odasıdır burası. Bütün mücadeleni burada yapacaksın” dedi.

GEMİMO 40. Olağan Genel Kurulu resmi olmayan seçim sonuçlarına göre odanın 41 yönetim kurulu şu şekilde oluştu;

* Feramuz Aşkın

* A.Yaşar Canca

* Görkem Kökkülünk

* Salih Bilal

* Selçuk Nas

* Gizem Çevik

* Ayşe Aslı Başak

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim