• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 16 °C

Titanik yanında minicik kalıyor: Dünyanın en büyük yolcu gemisi Icon of the Seas görücüye çıktı

Titanik yanında minicik kalıyor: Dünyanın en büyük yolcu gemisi Icon of the Seas görücüye çıktı
İçerisinde sahil, tatil köyü ve şelale bulunan dünyanın en büyük yolcu gemisi görücüye çıktı.

Royal Caribbean, merakla beklenen Icon of the Seas yolcu gemisini resmen duyurdu. Yeni yolcu gemisi hali hazırda en büyük gemi unvanına sahip olan Wonder of the Seas’i geride bırakacak ve dünyanın en büyük yolcu gemisi olacak. Öte yandan kıyaslamak gerekirse, efsanevi Titanik bile bu geminin yanında adeta kayık gibi kalacak.

Icon of the Seas, önümüzdeki yılın sonlarında çıkışını gerçekleştirecek ve 28 Ocak 2024’te ise misafirleriyle birlikte ilk kez yolculuğa çıkacak. Bu gemide tatile gitmek isteyenler ise 25 Ekim tarihinde Royal Caribbean’ın web sitesinde yolculuklarını rezerve edebilirler.

dunyanin-en-buyuk-gemisi--icon-of-the-seas-denizhabernet-(3).jpeg

Geminin içinde yok yok

Royal Caribbean’ın Icon of the Seas yolcu gemisi esasında içerisinde her şeyi barındırıyor. Adeta bir yüzen cazibe merkezi olacak olan gemide, denizler üstündeki kategori 6 sınıfı dünyanın en büyük su parkı yer alacak. Geminin bünyesinde ayrıca AquaTheater olarak adlandırılan ve içerisinde restoranların, barların ve pek çok etkinliğin olduğu dev bir alan da yer alacak. Sekiz “mahalleye” sahip olacak geminin üç katı sadece ailelere ayrılacak ve bu üç kat genellikle aile odaklı etkinliklerle donatılacak.

dunyanin-en-buyuk-gemisi--icon-of-the-seas-denizhabernet-(1).jpeg

Okyanuslar üstünde 47 metrelik şelale ile fark yaratacak

Geminin içerisinde toplamda 7 tane havuz bulunacak ve bunların dört tanesi üç katlı Chill Island havuz alanında yer alacak. Burada yine restoranlar, clublar ve eğlence alanları bulunacak. Ek olarak içerisinde yine havuz, spa küveti ve Akdeniz yemeklerinin olduğu restoranların bulunacağı alan, Royal Caribbean'ın en sadık konuklarına özel olacak. Yukarıda bahsettiklerimizden çok daha fazlası yolcu gemisinin içerisinde yer alacak. Her katında bitmek bilmeyen 7/24 etkinlikler, mini Central Park, buz pateni, golf sahası, 47 metrelik şelale, kaya tırmanışı gibi uç alanlar Icon of the Seas’ın parçası olacak.

dunyanin-en-buyuk-gemisi--icon-of-the-seas-denizhabernet-(2).jpeg

Titanik, Icon of the Seas’in yanında minicik kalıyor

Icon of the Seas, Royal Caribbean'ın en sürdürülebilir gemisi olacak. Sıvılaştırılmış doğal gaz LNG ile çalışacak olan gemi, son teknoloji atık yönetim sistemine sahip olacak. Icon of the Seas tamamlandığında 20 güverte yüksekliğinde, 250.800 gros ton ebatlarında ve tam 365 metre uzunluğunda olacak.

dunyanin-en-buyuk-gemisi--icon-of-the-seas-denizhabernet-(4).jpeg

Kıyaslama açısından Titanik yalnızca 269 metreydi. En büyük yolcu gemisi unvanının eski sahip Wonder of the Seas’tan birkaç metre daha büyük olan yeni gemi, maksimum dolulukta 7.600 yolcu (mürettebatla birlikte yaklaşık 10.000) taşıyacak. Geminin maliyeti ise 2 milyar dolar. Son olarak, Royal Caribbean, 2026 yılına kadar Icon sınıfı yolcu gemilerine iki tane daha ekleyerek filosunu büyütecek. (Donanımhaber)

dunyanin-en-buyuk-gemisi--icon-of-the-seas-denizhabernet-(5).jpeg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim