• BIST 9546.08
  • Altın 2493.407
  • Dolar 32.6002
  • Euro 34.8556
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 18 °C

'TGC Kınalıada' korveti, denize indirildi

'TGC Kınalıada' korveti, denize indirildi
Milli Gemi Projesinde (MİLGEM) kritik eşik aşıldı. 4'üncü ve son Ada sınıfı Korvet TGC Kınalıada bugün denize indirildi. MİLGEM'de sıra tamamen milli imkanlarla yapılacak İ sınıfı fırkateyn üretimine geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla bugün Tuzla'daki İstanbul Tersanesi Komutanlığı'nda düzenlenen törenle, hem Kınaada Korveti denize indirildi, hem de İstanbul Fırkateyni'nin ilk kaynağı yapıldı.

Recep Tayyip Erdoğan, "Denizlerdeki gücümüz daha da artacak. Bir hususu özellikle belirtmek istiyorum; herhangi bir alanda muadil ürünler ve projeler arasında mutlaka kendi firmalarımızı, kendi milli kuruluşlarımızı tercih etmek durumundayız." dedi.

Heybeliada "Ada" sınıfı korveti 2011 yılında, TGC Büyükada Korveti 2013'de hizmete girmişti. Halen kritik görevlerde kullanılan bu iki geminin yanı sıra Projenin 3. Gemisi TGC Burgazada Korveti de 2014'de denize indirildi. Milli dizayn ve entegrasyonları devam eden geminin 2018'de teslim edilmesi bekleniyor. 20 ayda inşa edilen geminin, 2019'da teknik donanımlarıyla birlikte göreve hazır olması bekleniyor. Fırkateyn üç buçuk yılda tamamlanacak Toplam 8 gemiden oluşan MİLGEM projesinin beşinci gemisi İstanbul fırkateyninin ilk kaynağı da bugün yapılacak.

Ada sınıfı korvetler Ege harekat sahasını kapsayan kıyıya yakın harekatın gereklerini karşılamak üzere dizayn edilirken,açık denizlerde, uzun menzilli etkin silahlarla donatılan İ sınıfı fırkateyn ihtiyacı da hayata geçiriliyor. Bu ihtiyacı bugün ilk kaynağı yapılacak İstanbul Fırkateyni karşılayacak. Fırkateynin 3.5 yıl içinde tamamlanması planlanıyor.

"Karşılarında bizi bulurlar"

Recep Tayyip Erdoğan "Türkiye'nin savunma sanayindeki atılımları engellemeye yönelik tutumlara müsamaha göstermemiz kesinlikle söz konusu olamaz. Ülkemiz ve milletimiz için çalışan tüm girişimcilerimiz, tüm firmalarımız yanlarında bizim olduğumuzu bilmelidir." şeklinde konuştu.

"Savaş gemisini üreten 10 ülke arasındayız"

2023 yılında savunma sanayinde dışa bağımlılığı ortadan kaldırmayı planlayan bir ülke olacağımızı ve hızlı hareket etmemiz gerektiğini vurgulayan Tayyip Erdoğan, "Ülkemiz halihazırda dünyada bir savaş gemisini milli olarak inşa eden 10 ülke arasında yer alıyor. Tamamen milli olarak tasarlanmış MİLGEM projesinde yüzde 75 oranında yerlilik sağlandı." şeklinde konuştu.

"Uçak gemisi de yapacağız"

Erdoğan MİLGEM'in örnek bir proje olduğunu ülke güvenliği açısından kritik önemde projelerin artacağını söyledi "Savaş gemileri konusunda tamamladığımız 14 adet projemiz bulunuyor. 10 adet projemiz daha var. Tüm bu gelişmeler bölgedeki tehditlere karşı denizcilik alanında verdiğimiz öneme işarettir. Uçak gemimizi de yapacağız, kararlıyız." dedi.

kinaliadagalerifoto.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
deniz
04 Temmuz 2017 Salı 18:39
18:39
Malesef cok yavas ilerliyor insallah tf2000 de görmeye ömür yeter.
79.202.173.239
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim