• BIST 10264.82
  • Altın 4318.607
  • Dolar 40.2579
  • Euro 46.8146
  • İstanbul 29 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 33 °C
  • Antalya 30 °C
  • Muğla 29 °C
  • Çanakkale 27 °C

Tezgahlarda hamsi yerine istavrit tercih ediliyor

Tezgahlarda hamsi yerine istavrit tercih ediliyor
Balıkçılar, bereketli geçen bir sezonun sonuna gelirken az miktarda avlanan hamsinin fiyatı da pahalandı. Vatandaşlar, tezgâhlarda pahalı olan hamsinin yerine istavriti tercih ediyor.

Trabzon’da balık av sezonunda sona gelinirken az miktarda avlanan hamsinin fiyatı pahalı olunca vatandaşlar daha ucuz olan istavriti tercih ediyor.

Uzun yıllar balıkçılık sektörüyle uğraşan Mehmetcan Örseloğlu, yaklaşık 30 yıldır bu sektörde olduğunu ilk kez bu sene hamsinin fiyatının sürekli yüksek seyrettiğini söyledi.

Vatandaşın genellikle istavrit ve mezgiti tercih ttiğini belirten Örseloğlu, “Bu saatten sonra daha hamsicilik olmaz. Genellikle istavrit ve mezgit var. Yavaş yavaş da kültür balıkları dediğimiz levrek, çupra, somon ve alabalık gibi balıklar olur. Şubat’ın sonuna yaklaştık. Nisan ayının 15’inde sezon kapanacak. Sezonu değerlendirecek olursak güzel ve verimli geçtiğine inanıyorum. Vatandaş bu sene bol miktarda balık tüketti. Aslında bu sene sezonun başlamasından bu zamana kadar hemen hemen her tekne dolu geldi. 1-2 gün aksaklık olsa bile bol bir sezon geçirdiğimizi düşünüyorum. Çinekop, Lüfer, Palamut bunlar hamsiyi tüketen balıklar. Ama son zamanlara baktığımız zaman bu sezon boldu. Hamsi, palamut, çinekop olsun bu sene bol geçti. Fakat 30 yıldır bu işin içindeyim, ilk defa hamsinin bu kadar yüksek rakamları gördüğüne şahit oldum. Hamsinin kilosunun 25-30 TL’ye kasasının 300-350 TL satıldığını gördük” şeklinde konuştu.

Balıkçılardan Serdar Korkmaz ise, 15 gündür tezgâhlarda hamsinin pek görülmediğini ifade ederek “İki günden beri hamsi geliyor. Az da gelince fiyat yüksek oluyor. Şu anda hamsinin kilosu 20 TL, 25 TL’ye kadar çıktığını da gördük. Bundan sonra da daha hamsi olmaz. Zaten Nisan ayında yasak geliyor” dedi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim