• BIST 9079.97
  • Altın 2300.797
  • Dolar 32.3298
  • Euro 35.0874
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 19 °C

Terk edilmiş balıkçı gemisinin kayıp mürettebatı bulunamadı

Terk edilmiş balıkçı gemisinin kayıp mürettebatı bulunamadı
Geçtiğimiz günlerde sahibinin iletişimi kaybettiği için yardım istediği Yong Yu Sing No 18 isimli balıkçı gemisi, Kuzey Pasifik'te mürettebatı tarafından terk edilmiş ve sürüklenir halde bulmuştu. Kaybolan 10 kişilik mürettebatı arama çalışmaları sonuç vermedi.

Kuzey Pasifik'in Hawaii'nin kuzeybatısında kalan bölgesinde Tayvan bayraklı balıkçı gemisi Yong Yu Sing No 18 ile bağlantının kesildiği bildirilmiş, 1 Ocak'ta gemi sahibi Sahil Güvenlik ve Ulusal Kurtarma Komuta Merkezi (NRCC) ile temasa geçerek yardım istemişti.

ABD Sahil Güvenlik ve Ulusal Kurtarma Komuta Merkezi arama kurtarma uçağını kayıp balıkçı gemisini aramak üzere kaldırmıştı.

1 Ocak'ta ABD Sahil Güvenlik uzun menzilli SAR uçağı tarafından tespit edilen kayıp gemi Midway adasının yaklaşık 600 deniz mili kuzeydoğusunda görülmüştü. Alınan görüntülerde kaptan köşkünün hasar gördüğü ve geminin can sallarından birinin olmadığı anlaşıldı. Denizcilerden ise hiçbir iz yoktu.

ABD Sahil Güvenliği, kaybolan Tayvanlı 10 mürettebat için yürütülen arama kurtarma operasyonlarının askıya alındığını açıkladı.

BU KARARI VERMEK KOLAY DEĞİL

Sahil Güvenlik 14. Bölge Müdahale Şefi Kaptan Craig O'Brien, "Hayat kurtaran bir hizmet olan arama ve kurtarma operasyonunu askıya alma kararı vermek kolay değil. Denizcilerin ailelerine en derin taziyelerimizi sunuyoruz. Sahil Güvenlik ve Donanma hava mürettebatı son derece zorlu hava koşullarında kayıp mürettebatın bulunması ve kurtarılması için büyük çaba sarf ettiler, ancak ne yazık ki kayıp denizcilerden hiçbir iz yok.'' ifadelerini kullandı.

20 MİL RÜZGAR, 8 METRE YÜKSEKLİKTE DALGALAR

Kötü hava koşulları ve dalgalı deniz yüzeyi nedeniyle bölgedeki diğer balıkçı teknelerinin gemiye yanaşma girişimlerinin başarısız olduğu açıklandı. Tayvan medyasına göre, Tayvanlı başka bir balıkçı gemisi olan Lian Hong No. 67, 11 Ocak'ta sürüklenen Yong Yu Sing'in yanına gelmeyi başarsa da Yong Yu Sing'in gövdesine çarptı ve hava koşullarıyla nedeniyle gemiye çıkılamadı. Bu esnada Yong Yu Sing'in mürettebatından hiçbir iz gözlenemedi.

Arama ve kurtarmayı engelleyen saatte 20 mil rüzgar ve 8 metre yükseklikteki dalgaların önümüzdeki günlerde kötüleşeceği açıklandı.

TAYVANLI BALIKÇI GEMİLERİ ARAMAYA DEVAM EDİYOR

ABD Sahil Güvenlik arama kurtarma çalışmalarını askıya almış olsa da Tayvan liderliğindeki arama ve kurtarma operasyonları olay yerine yakın çok sayıda Tayvanlı balıkçı gemisiyle devam ediyor.

gemi_1-144.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim