• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 11 °C

Teos Marina, 5 altın çıpasını yeniledi

Teos Marina, 5 altın çıpasını yeniledi
Teos Marina, The Yacht Harbour Association tarafından 5 altın çıpa sertifikası almaya yeniden layık görüldü. Sığacık’ta hizmet veren marina, yaz aylarından itibaren aldığı rezervasyonlarla kış sezonunu yüzde 98 doluluk oranıyla oldukça yoğun yaşıyor.

Hizmet kalitesi Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 5 çıpa ile belgelenmiş marinalar arasında yer alan İzmir’in Seferihisar ilçesi Sığacık’ta yat limanı olarak hizmet veren Teos Marina, uluslararası platformda da İngiltere’deki akreditasyon programı The Yacht Harbour Association (TYHA) tarafından 5 altın çıpa sertifikası almaya yeniden layık görüldü.

2010 yılında hizmet vermeye başlayan Teos Marina, ilk kez 2011 yılında THYA (The Yacht Harbour Assc.) tarafından Uluslararası Kalite Standartları çerçevesinde değerlendirilen ve yüksek kaliteli bağlama, teknik, güvenlik, temizlik ve sosyal tesisleri ile 5 Altın Çıpa kalitesinde hizmet veren marinalar arasına girmeye hak kazanmıştı.

Teos Marina, 2012 yılında da çevreye olan duyarlılığını kanıtlamış ve FEE (The Foundation for Environmental Education) tarafından verilen Mavi Bayrak sertifikası ile ödüllendirildi. 2016 yılında IMCI (International Marine Certification Institute) tarafından 5 Mavi Yıldızlı Marina olarak seçilmiş ve bu özelliği ile dünyada 14, Türkiye’de 2 marinadan biri oldu. Geçtiğimiz günlerde The Yacht Harbour Association ekibi tarafından denetlenen Teos Marina, yeniden 5 altın çıpa sertifikası almaya hak kazandı.

YÜZDE 98 DOLULUK ORANI

Denizde 480, çekek yerinde ise 80 tekne kapasitesi ile yoğun geçen yaz sezonunun ardından Teos Marina, yaz aylarından itibaren aldığı rezervasyonlarla kış sezonunu yüzde 98 doluluk ile oldukça yoğun yaşıyor. Marinanın, her bütçeye uygun sunduğu kampanyalar denizciler arasında büyük ilgi gördü ve doluluğu yüzde 100’e yaklaştı.

“KIŞ İÇİN HAZIRIZ”

Teos Marina Genel Müdürü Faruk Günlü, “Teos Marina olarak her türlü hazırlıkları yapıp, İzmir’in yanı başındaki doğal limanda müşterilerimizin konforlu bir kış geçirmesi için hazırız. Teos Marina’ya olan yoğun talebi karşılayabilmek için çekek sahamızın yetmeyeceğini öngördüğümüzden bazı otoparkları tekne çekek yerine dönüştüreceğiz. Ayrıca denizdeki yoğunluğumuzu da karşılayabilmek için feribot rıhtımı da tekne bağlama yerlerine dönüştürülecek dinamik ve esnek operasyon yönetimi planlandı” dedi.

80 tekne alabilen çekek sahasında, 75 tonluk travellift ile maksimum 7,25 cm genişliğindeki tekneler için çekme /atma hizmeti veriliyor. Kollu sabit vinç 3 ton (Jib Crane), 25 ton tekne taşıma Treyleri bulunuyor. Çekek sahasında akaryakıt istasyonu ve çevre temizlik hizmetleri kapsamında atık su alım, kontamine atık toplama merkezi, atık yağ toplama merkezi ve sintine toplama istasyonu bulunuyor.

Teknelerdeki her türlü bakımı yapabilecek deneyimli teknik atölyelerde, motor ve makine bakım onarım işleri, elektrik elektronik işleri, ahşap ve marangozluk işleri, boya ve polyester hizmeti, torna ve metal işleri, yelken branda, arma ve donanım işleri yapılıyor. Tesiste tekne malzemeleri, yelken, şişme bot, dıştan takma motor ve brokerlik hizmeti veren yat market de bulunuyor.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim