• BIST 8980.39
  • Altın 2284.818
  • Dolar 32.3279
  • Euro 35.0498
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 23 °C

Teknoloji Tabanlı Eğitimlerle Emniyetli Tersaneler Projesi hayata geçirildi

Teknoloji Tabanlı Eğitimlerle Emniyetli Tersaneler Projesi hayata geçirildi
Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) tarafından gemi inşa sektöründe yenilikçi ve teknoloji tabanlı öğrenme modelinin geliştirilmesini amaçlayan “Teknoloji Tabanlı Eğitimlerle Emniyetli Tersaneler Projesi” hayata geçirildi.

Resmi olarak 1 Şubat 2021 tarihinde başlayan Teknoloji Tabanlı Eğitimlerle Emniyetli Tersaneler Projesi’nin açılış toplantısı, 27 Nisan 2021 tarihinde online olarak gerçekleşmiş ve detayları duyurulmuştu.

İş sağlığı ve güvenliğinin daha etkili ve tersane çalışanları için verimli sunulabilmesini amaçlayan devrim niteliğindeki bu Teknoloji Tabanlı Eğitimlerle Emniyetli Tersaneler Projesi; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından Avrupa Birliği destekli “İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Hibe Programı'na gelen 400 başvuru içinden desteklenmeye layık görülen 37 projeden biri oldu.

Proje bünyesinde GİSBİR bünyesinde bir “İSG Komisyonu” kurularak, proje gelişimi komisyonun onayı ve değerlendirmeleri ile yürütüldü. Gemi inşa sektöründe taşları yerinden oynatacak proje kapsamında e-learning platformu kurularak sektör çalışanları ve sektörel eğitim alan gençleri kapsayıcı 15.000 kişinin eğitim alabileceği dijital eğitimler aktif edildi.

Teknoloji tabanlı olarak geliştirilen eğitim modellerinin bir diğer metodu olan Sanal Gerçeklik de kullanılarak senaryolar oluşturuldu ve uygulamaya geçildi. Bu kapsamda dijital ortama taşınan gemi ortamında Oculus gözlükler kullanılarak yüksekte çalışma, kapalı mahalde çalışma sırasında alınması gereken tedbir ve önlemler oyunlaştırılarak eğitim içerikleri oluşturuldu.

Projenin iştirakçi kuruluşu olan Tuzla Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde İSG laboratuvarı kuruldu ve öğrencilerimizin bu eğitimlere ulaşabilmeleri sağlandı. Proje kapsamında gerçekleştirilen tanıtım ve bilgilendirme seminerlerine öğrenciler, tersanelerin iş sağlığı ve güvenliği uzmanları ile insan kaynakları uzmanları katıldı.

Ayrıca Piri Reis Üniversitesi bünyesinde gerçekleşen iki farkındalık semineri ile 500 kişiye proje faaliyetleri, hedefleri ve İSG farkındalığının önemi anlatıldı.

Projenin Avrupa’da tanıtılması amacıyla İspanya’daki tersanelere ziyaretler gerçekleştirildi ve Avrupa tersanelerindeki iyi uygulamalar incelendi.

GİSBİR bünyesinde GİSBİR Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran’ın katılımı ile kapanış toplantısı yapılarak projenin sektöre lansmanı yapıldı.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim