• BIST 13978.92
  • Altın 6154.96
  • Dolar 47.1974
  • Euro 53.8935
  • İstanbul 31 °C
  • Ankara 33 °C
  • İzmir 42 °C
  • Antalya 35 °C
  • Muğla 36 °C
  • Çanakkale 35 °C

Tekirdağ Avşa feribotlarında kartlı ödemeye 100 TL fark

Tekirdağ Avşa feribotlarında kartlı ödemeye 100 TL fark
Tekirdağ-Avşa Adası hattında hizmet veren feribotlarda nakit ve kredi kartı ile yapılan ödemeler arasında 100 TL fiyat farkı uygulanması vatandaşların tepkisini çekti. Nakit ödemede 500 TL, kredi kartı ile ödemede ise 600 TL olarak belirlenmesi tartışma yarattı.

Habertrak’ın haberine göre vatandaşlar, aynı hizmet için ödeme yöntemine göre farklı ücret talep edilmesinin kabul edilemez olduğunu belirterek, uygulamanın sona erdirilmesini istedi. Vatandaşlar, kartla ödeme yapan yolculardan “fark” alınmasının hukuka aykırı olduğunu savundu.

Mevzuata göre işletmelerin kredi kartı veya banka kartı ile yapılan ödemelerde “komisyon”, “hizmet bedeli” ya da “fark” adı altında tüketiciden ilave ücret talep etmesi yasak. 5464 sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu’nun 17. maddesi kapsamında, üye iş yerlerinin kartla ödeme nedeniyle tüketiciye ek maliyet yüklemesine izin verilmiyor. Bu nedenle mal veya hizmetin nakit ve kartlı ödeme fiyatının aynı olması gerekiyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı da daha önce yaptıkları açıklamalarda, kartla ödeme nedeniyle tüketiciden ilave ücret talep edilmesinin mevzuata aykırı olduğunu defalarca hatırlatmış, bu kurala uymayan üye iş yerleri hakkında idari yaptırımlar uygulanabileceğini duyurmuştu.

Tüketiciler ise Tekirdağ-Avşa feribotlarında uygulanan 100 TL’lik fiyat farkının kaldırılmasını ve yetkili kurumların konuyla ilgili inceleme başlatmasını talep ediyor.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim