• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 9 °C
  • Çanakkale 15 °C

TCG YZB. GÜNGÖR DURMUŞ isimli Lojistik Destek Gemisi, denize indiriliyor

TCG YZB. GÜNGÖR DURMUŞ isimli Lojistik Destek Gemisi, denize indiriliyor
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın ihtiyacına binaen Selah Tersanesi'nde inşa edilen TCG YZB. GÜNGÖR DURMUŞ isimli Lojistik Destek Gemisi, Başbakan Binali Yıldırım'ın katılacağı törenle denize indiriliyor.

Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile Selah Makine ve Gemicilik Endüstri Ticaret A.Ş. arasında imzalanan 2 adet Lojistik Destek Gemisi Tedariki Sözleşmesi kapsamında inşasına 25 Mart 2015 tarihinde başlanan ilk gemi, TCG YZB. GÜNGÖR DURMUŞ, Başbakan Binali Yıldırım'ın katılacağı törenle denize indiriliyor.

Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın ihtiyacına binaen Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından ihaleye çıkarılan 106 metre boyunda, 16,8 metre genişliğinde ve 6 bin DWT kargo taşıma kapasitesine sahip TCG YZB. GÜNGÖR DURMUŞ isimli Lojistik Destek Gemisi, yarın Selah Tersanesi'nde yapılacak törenle denize indirilecek.

TCG YZB. GÜNGÖR DURMUŞ isimli Lojistik Destek Gemisi'nin 2017'nin ikinci çeyreğinde Türk Dneiz Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edilerek envantere girmesi planlanıyor.

Selah Tersanesi'nde inşa edilen Lojistik Destek Gemisi, muharip unsurların akaryakıt ihtiyaçlarını karşılayacak ve akaryakıt depolarının bütünleme ikmallerini gerçekleştirecek.

Diğer taraftan muhtelif harekat ihtiyaçlarına göre kullanılmak üzere 8 adet konteyner taşıma kapasitesine sahip. Konteynerlerin gemi üzerine alınması ve indirilmesinde kargo güvertesi üzerinde konuşlu 18 ton kaldırma kapasiteli elektro-hidrolik servis kreyninin bulunduğu öğrenildi.

Personel transferi maksadıyla 1 adet vasıtaya ilave olarak, 1 adet can kurtarma botu ve 1 adet ATAK Botu gemi üzerinde konuşlu olacak ve botların denize indirilmesi ile alınması maksadıyla yeterli kapasiteye sahip matafora ve kreynler bulunacağı kaydedildi.

Öte yandan, TCG YZB. GÜNGÖR DURMUŞ isimli Lojistik Destek Gemisi'nde helikopter platformu 15 tonluk genel maksat helikopterinin gece ve gündüz iniş-kalkışına uygun yapıda ve gerekli donanıma sahip olacak. Bahse konu platform Türk Deniz Kuvvetleri envanterindeki yardımcı sınıf gemiler arasında en yüksek tonajlı helikopteri konuşlandırabilecek ilk platform olma özelliğine de sahip.

Ayrıca gemide 2 adet 12,7 mm Makineli tüfek sistemi, küçük çaplı operasyonları gerçekleştirmek üzere ”Cerrahi Müdahale Odası” ile NATO ve TSK haberleşme ağı bulunacağı belirtildi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim