Milli Savunma Bakanlığı, TCG Amasra’nın NATO görevi için yola çıktığını duyurdu. 48 gün sürecek görev kapsamında gemi, uluslararası tatbikatlara katılacak. Milli Savunma Bakanlığı’nın resmi açıklamasına göre, TCG Amasra mayın avlama gemisi NATO Daimî Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu-2 (SNMCMG2) kapsamında görevlendirildi. Gemi, 16 Nisan 2026’da Erdek Limanı’ndan törenle uğurlanarak görevine başladı.
TCG Amasra’nın toplam 48 gün sürecek görev kapsamında mayın karşı tedbirleri faaliyetleri ve denizde durumsal farkındalık operasyonları icra etmesi planlanıyor. Görev süresince aktif şekilde sahada olacak gemi, kritik görevler üstlenecek.
Çok uluslu operasyonlarda yer alacak
Görev kapsamında Türk Deniz Kuvvetleri unsuru olan TCG Amasra, İspanyol, İtalyan ve Yunan unsurlarla birlikte faaliyet gösterecek. Bu iş birliği, NATO bünyesindeki koordinasyon kabiliyetini artırmayı hedefliyor.
Tatbikat ve liman ziyaretleri yapılacak
Görev süresi boyunca geminin İtalya ve İspanya’da düzenlenecek mayın karşı tedbirleri tatbikatlarına katılması planlanıyor. Ayrıca üç farklı ülkede toplam altı liman ziyareti gerçekleştirilecek.
TCG Amasra’nın bu görevle birlikte Türkiye’nin denizlerdeki etkinliğini ve NATO içindeki rolünü güçlendirdiğine dikkat çekiliyor. Görev, uluslararası savunma iş birlikleri açısından da önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
DENİZ HABER AJANSI


































