• BIST 8718.11
  • Altın 2240.86
  • Dolar 32.3271
  • Euro 35.1407
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 14 °C
  • Muğla 7 °C
  • Çanakkale 5 °C

Taşucu Limanı'nın özelleştirme ihalesi yapıldı

Taşucu Limanı'nın özelleştirme ihalesi yapıldı
2003'te özelleştirme kapsamına alınan, 2017’de Türkiye Denizcilik İşletmeleri’ne geçen Taşucu Seka Limanı ve art alanı, 18 yıllık inişli çıkış maceranın ardından özelleştirildi. Mersin’deki Cey Grubu ortak girişimi 684 milyon liraya limanın işletme hakkını 40 yıllığına aldı.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın “Stratejik öneme sahip Taşucu Limanı'nın özelleştirilmesi ve geri sahasının satışı kabul edilemez” ifadelerinde bulunduğu ihale sonuçlandı.

Taşucu Limanı ve art alanlarının özelleştirilmesi ihalesini Mersin'deki Cey Grubu ortak girişimi 684 milyon liraya limanın işletme hakkını 40 yıllığına aldı ve limanın arkasındaki 714 bin 200 metrekarelik alanın yeni sahibi oldu.

Samsun Limanı ve Mersin Serbest Bölgesi'ni işleten Cey Grubu ortak girişiminin hedefinin alan üzerinde serbest bölge kurmak olduğu ifade ediliyor.

İHALE PAZARLIK USULÜYLE YAPILDI

2003’te özelleştirme kapsamına alınan, 2017'de Türkiye Denizcilik İşletmeleri'ne geçen Taşucu Seka Limanı ve art alanı, 18 yıllık inişli çıkış maceranın ardından özelleştirildi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Taşucu Limanı'nın ve liman geri sahasında yer alan 714 bin 200 metrekare yüzölçümlü “sanayi tesis alanı”  imarlı taşınmaz ile üzerinde bulunan tüm yapı ve tesislerin bir bütün halinde özelleştirme ihalesine çıktı.

Pazarlık usulüyle yapılan ihaleye Albayrak Turizm Seyahat İnşaat Ticaret A.Ş, Toros Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş, Saray Holding A.Ş ve Cey Grubu ortak girişimi teklif verdi. Saray Holding ve Toros Tarım ihalede 600 milyona kadar çıkıp ikinci turda çekildi. İkinci turda Albayrak 679 milyon, Cey Grubu ortak girişimi 684 milyon teklif sundu. Böylece ihaleyi Mersinli Cey Grubu ortak girişimi kazandı.

SAMSUN LİMANINI DA İŞLETİYOR

Sözcü’de yer alan habere göre, limanın işletme hakkını 40 yıllığına alan Mersinli iş insanı Ali Avcı'nın sahibi olduğu Cey Grubu aynı zamanda Mersin Serbest Bölge ve Samsun Liman İşletmesi'ni de yürütüyor.

Lojistik alanında Mersin'in en köklü firmaları arasında yer alan Cey Grubu ortak girişimi Taşucu Limanı işletmesinin yanı sıra art alanında yer alan ve imar planlarında “sanayi alanı” olarak işaretlenen geniş arazinin de sahibi oldu.

VEKİL BAŞARIR ELEŞTİRMİŞTİ

Bu arada Samsun Limanı ve Mersin Serbest Bölge işletmeciliğini üstlenen Cey Grubu ortak girişiminin hedefinin, 40 yıllığına aldığı Taşucu Limanı'nın art sahasındaki sanayi tesis alanı üzerinde Mersin'in ikinci Serbest Bölgesi'ni kuracağı ifade ediliyor.

Öte yandan, stratejik öneme sahip Silifke ilçesi Taşucu Limanı'nın özelleştirilmesi ve geri saha satışı ile ilgili CHP'li Ali Mahir Başarır açıklamalarda bulunmuş ve “Stratejik öneme sahip Taşucu Limanı'nın özelleştirilmesi ve geri sahasının satışı kabul edilemez” demişti.

liman-018.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim