• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 14 °C
  • Muğla 11 °C
  • Çanakkale 11 °C

Suudi Ticaret ve Yatırım Bakanı el-Kasabi: Aramco, Türkiye'de doğru fırsatlarla ilgileniyor

Suudi Ticaret ve Yatırım Bakanı el-Kasabi: Aramco, Türkiye'de doğru fırsatlarla ilgileniyor
Suudi Arabistan Ticaret ve Yatırım Bakanı Macid bin Abdullah el-Kasabi yaptığı açıklamada, Aramco'nun vizyonu ve Suudi Arabistan ile Türkiye'nin ticari ilişkilerinin gelişim sürecini değerlendirdi.

Suudi Arabistan Ticaret ve Yatırım Bakanı Macid bin Abdullah el-Kasabi, ülkenin ulusal petrol şirketi Aramco'nun Petrol Ofisi AŞ için ikinci tur teklif verenler arasında olduğu yolundaki haberlere ilişkin, 'Aramco büyük bir global şirket, Türkiye'de de doğru fırsatlarla ilgileniyor. Şirket, Türkiye'de özellikle rafinaj, depolama ve dağıtım alanındaki fırsatları değerlendirebilir' dedi.

Aramco'nun Türkiye'de özellikle petrokimya alanında faaliyet gösteren şirketlerle ilgilendiğini belirten Abdullah el-Kasabi, '3 Ekim'de İstanbul Dünya Enerji Kongresi sırasında, Aramco 18 Türk şirketiyle mutabakat zaptı imzaladı. Bu anlaşma Türk şirketlerinin Aramco'nun çeşitli projelerinde ihaleye girmesini kolaylaştıracak. Aramco büyük bir global şirket, uluslararası anlamda her alandaki uygun yatırımları değerlendirmeye hazır, Türkiye'de de doğru fırsatlarla ilgileniyor. Şirket Türkiye'de özellikle rafinaj, depolama ve dağıtım alanındaki fırsatları değerlendirebilir' ifadesini kullandı.

Aramco'nun halka arzı 2018'de

Aramco'nun Suudi Arabistan'ın ekonomik reformları kapsamında düşünülen halka arzının ise 2018'de yapılmasını beklediklerini anlatan Abdullah el-Kasabi, hisse satışının rafineri ve dağıtım işiyle sınırlı kalmayacağını ifade etti.

Suudi Arabistan hükümetinin gelecek yıl halka arza yönelik ön yeterlik ve regülasyonla ilgili gereksinimlerle finansal konularda hazırlık yapacağını belirten Abdullah el-Kasabi, hükümetin şu anda yasal ve kurumsal ön çalışmalara yoğunlaştığına işaret etti.

Aramco'nun çok kısa bir sürede şirketin halka arzı üzerinde çalışan uluslararası yatırım bankaları ve danışmanlarını da açıklayacağını belirten Abdullah el-Kasabi, 'Bu yolculuğun başarılı olması için dünyanın en iyi uzman ve danışmanlarıyla çalışıyoruz. Şu ana kadar her şey planlandığı gibi ve doğru yönde ilerliyor' diye konuştu.

Yaklaşık 260 milyar varil petrol rezervini kontrol eden Aramco'nun, halka arzı durumunda Apple, Exxon ve Google gibi devleri geçerek, dünyanın en değerli borsaya kote olan şirketi haline gelmesi bekleniyor.

Bu arada, HSBC'nin Saudi Aramco için danışmanlık hizmeti verdiği belirtilen Petrol Ofisi'nin satışıyla Socar, Koç Holding ve Opet Petrolcülük şirketleri de ilgileniyor.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim