• BIST 8727.4
  • Altın 2237.619
  • Dolar 32.3325
  • Euro 35.1174
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 11 °C
  • Çanakkale 10 °C

Suat Hayri Aka, IMO Genel Sekreterliği’ne aday gösterildi

Suat Hayri Aka, IMO Genel Sekreterliği’ne aday gösterildi
ICAO nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Suat Hayri Aka, IMO Genel Sekreterliği'ne aday oldu.

ICAO nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Suat Hayri Aka, Ulaştırma ve Alt Yapı ile Dışişleri Bakanlığı tarafından Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Genel Sekreterliği’ne aday oldu.

Turkdeniz.com’un özel haberine göre, Uluslararası Denizcilik Örgütü’nde mevcut Genel Sekreter Kitack Lim’in görev süresinin bu yıl sona erecek olması ile seçim süreci başladı.

Türk denizciliğine uzun yıllar hizmet veren YDO Güverte 1982 mezunu Kapt. Suat Hayri Aka, IMO Genel Sekreterliği görevine ‘Parlak Bir Gelecek İçin IMO’ya Liderlik’ sloganıyla aday olduğunu duyurdu.

Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Genel Sekreter Seçimi bu yılın Temmuz ayında gerçekleştirilecek.

Genel Sekreterlik için başvuruların 31 Mart 2023 tarihine kadar yapılması gerekiyor.

Seçilecek yeni Genel Sekreter, görevine 1 Ocak 2024 tarihinde başlayacak.

Suat Hayri Aka, adaylık broşüründe ‘IMO’yu ihtiyaçlara hizmet eden bir organizasyona dönüştürmek misyonuyla küresel denizcilik dünyasındaki zorlukları benimseyen bir vizyonla ilerlemeyi benimsediklerini’ duyurdu.

Suat Hayri Aka kimdir?

1960 yılında Tatvan’da doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi (Denizcilik Yüksek Okulu) Güverte Bölümünden 1982’de mezun oldu.

1989 ve 1990 yılları arasında Birleşmiş Milletler bursuyla İsveç’te bulunan “World Maritime University” de Liman ve Denizcilik İdaresi alanında Master yaptı.

1982-1991 yıllarında Deniz Nakliyat TAŞ gemilerinde ve Ticaret Daire Başkanlığında görev yaptı. Kamudaki görevinden 1991 yılında ayrılarak, 2006 yılına kadar denizcilik sektöründe armatörlük, brokerlik, uluslararası deniz taşımacılığı, gemi alım-satımı, deniz sigortaları, danışmanlık hizmetleri, gemi inşaatı ile gemi kurtarma, çeki ve sualtı mühendislik hizmetleri başta olmak üzere denizcilik alanında farklı branşlarda faaliyet gösteren şirketlerde kurucu ortak ve yönetici olarak görev yaptı.

1994-2006 yılları arasında kesintisiz olarak 12 yıl boyunca İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesinde Öğretim Görevlisi olarak “Gemi İşletmeciliği ve Deniz Ekonomisi” derslerini verdi.

2006 da Ulaştırma Bakanlığına Müsteşar yardımcısı olarak atandı. 2007-2014 yıllar arasında AVEA İletişim Hizmetleri A.Ş. de ve 2016-2018 döneminde de Türk Telekom A.Ş. de kamu hisselerini temsilen Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 2016 yılında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarlığına getirildi. 2019 yılında Büyükelçi ve Uluslararası Havacılık Teşkilatı ICAO nezdinde T.C. Daimi Temsilcisi olarak atandı.

2015 yılında World Maritime University tarafından Seçkin Mezunlar Onursal ödülüne layık görülen Suat Hayri Aka’ya 2019 yılında Pirireis Üniversitesince Fahri Doktora ünvanı verildi. Evli, iki çocuklu ve ileri derecede İngilizce bilmektedir. (Denizcilik Dergisi)

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim