• BIST 8718.11
  • Altın 2246.452
  • Dolar 32.3304
  • Euro 35.1901
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 13 °C
  • Muğla 7 °C
  • Çanakkale 5 °C

Suat Hayri Aka, IMO Genel Merkezi'nde projelerini anlattı

Suat Hayri Aka, IMO Genel Merkezi'nde projelerini anlattı
Türkiye'nin IMO Genel Sekreter Adayı Kapt. Suat Hayri Aka, kurumun genel merkezinde sektörle buluştu.

Ulaştırma ve Altyapı ile Dışişleri Bakanlığı tarafından Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Genel Sekreterliği’ne aday gösterilen, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Büyükelçi Kapt. Suat Hayri Aka, IMO Genel Merkezi’nde düzenlenen tanıtım toplantısında konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçiliği tarafından düzenlenen ve Büyükelçi Koray Ertaş ile IMO Genel Sekreteri Kitack Lim’in de hazır bulunduğu etkinlikte bir konuşma yapan Aka, gelişen denizcilik endüstrisinde karbon ayak izinin azaltılması ve dijitalleşmenin son derece önem taşıdığını bildirdi. Aka, projelerinin de bu iki önemli noktayı da kapsayacağını bildirdi.

Öte yandan Aka’nın 25 ile 28 Nisan 2023 tarihleri arasında Singapur’da düzenlenecek ve bölgenin en önemli denizcilik etkinliği olan Singapur Denizcilik Haftası’na katılarak bir konuşma yapacağı öğrenildi.

Kapt. Suat Hayri Aka kimdir?

1960 yılında Tatvan’da doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi (Denizcilik Yüksek Okulu) Güverte Bölümünden 1982’de mezun oldu.

1989 ve 1990 yılları arasında Birleşmiş Milletler bursuyla İsveç’te bulunan “World Maritime University” de Liman ve Denizcilik İdaresi alanında Master yaptı.

1982-1991 yıllarında Deniz Nakliyat TAŞ gemilerinde ve Ticaret Daire Başkanlığı’nda görev yaptı. Kamudaki görevinden 1991 yılında ayrılarak, 2006 yılına kadar denizcilik sektöründe armatörlük, brokerlik, uluslararası deniz taşımacılığı, gemi alım-satımı, deniz sigortaları, danışmanlık hizmetleri, gemi inşaatı ile gemi kurtarma, çeki ve sualtı mühendislik hizmetleri başta olmak üzere denizcilik alanında farklı branşlarda faaliyet gösteren şirketlerde kurucu ortak ve yönetici olarak görev yaptı.

1994-2006 yılları arasında kesintisiz olarak 12 yıl boyunca İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi’nde Öğretim Görevlisi olarak “Gemi İşletmeciliği ve Deniz Ekonomisi” derslerini verdi.

2006 da Ulaştırma Bakanlığına Müsteşar yardımcısı olarak atandı. 2007-2014 yıllar arasında AVEA İletişim Hizmetleri A.Ş. de ve 2016-2018 döneminde de Türk Telekom A.Ş. de kamu hisselerini temsilen Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 2016 yılında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarlığına getirildi. 2019 yılında Büyükelçi ve Uluslararası Havacılık Teşkilatı ICAO nezdinde T.C. Daimi Temsilcisi olarak atandı.

2015 yılında World Maritime University tarafından Seçkin Mezunlar Onursal ödülüne layık görülen Suat Hayri Aka’ya 2019 yılında Pirireis Üniversitesince Fahri Doktora ünvanı verildi. Evli, iki çocuklu ve ileri derecede İngilizce bilmektedir. (Denizcilik Dergisi)

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim