• BIST 9077.87
  • Altın 2324.865
  • Dolar 32.3699
  • Euro 34.9644
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 18 °C

Su Ürünleri Dekanlar Konseyi Toplantısı, Ege Üniversitesi’nde yapıldı

Su Ürünleri Dekanlar Konseyi Toplantısı, Ege Üniversitesi’nde yapıldı
Su Ürünleri Dekanlar Konseyi Toplantısı’na Ege Üniversitesi ev sahipliği gerçekleştirildi. Toplantıya Türkiye’nin farklı bölgelerindeki üniversitelerin su ürünleri fakültelerinin dekanları katıldı.

Ege Üniversitesi (EÜ), ‘Su Ürünleri Dekanlar Konseyi’ toplantısına ev sahipliği yaptı. Türkiye’nin farklı bölgelerindeki üniversitelerin su ürünleri fakültelerinin dekanlarının katıldığı toplantıda konuşan EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Su Ürünleri Fakültemiz güçlü bir akademik kadroya sahip, ulusal ve uluslararası ölçekte önemli bilimsel çalışmalar yürütüyor. Elbette bilgi paylaşarak çoğalır, ayrıca konseye ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Ege Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen ‘Su Ürünleri Dekanlar Konseyi’ EÜ Strateji Daire Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantı Salonunda yapıldı. Toplantıya EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Turgay Türkyılmaz ve farklı üniversitelerden 15 su ürünleri fakültesi dekanı katıldı.

EÜ Su Ürünleri Fakültesinin güçlü bir akademik kadroya sahip olduğunu hatırlatan Rektör Budak, “Üç tarafı denizlerle çevreli ülkemiz için aslında su ürünleri fakülteleri büyük önem taşıyor. Sektörün gelişmesi ve bilim adına fakültelerimizde çok ciddi çalışmalar yürütüyor. Bu çalışmalar dünyada oldukça dikkat çekiyor. Elbette bilgi paylaşarak çoğalır, dekanlarımız gerek akademi gerekse sektöre yönelik fikir alışverişinde bulunup gelecekteki faaliyetlerini de burada alacakları kararlarla şekillendirecek. Konseye ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

AKADEMİK İŞBİRLİKLERİ VE YENİ PROJELER DE GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantıda, yaklaşık 35 yıldır üzerinde çalışılan ancak karara bağlanamayan ‘Su Ürünleri Mühendisliği Yetki Yasası Taslağı’ ile ilgili önemli gelişme kaydedildi, taslak dekanlar tarafından görüşülüp kabul edildi.

Ayrıca, su ürünleri fakülteleri bünyesinde yürütülen akreditasyon ve eğitim-öğretim müfredatının iyileştirilmesiyle çalışmaların sürdürülmesi yönünde oy birliğiyle karar alındı.

Akademik işbirlikleri ve yeni projelerle ilgili görüşmelerin de yapıldığı toplantıda Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye de su ürünleri alanına verdiği desteklerden ötürü teşekkür mektubu hazırlanıp gönderildi.

su_urunleri_dekanlar_toplantisi_1.jpgsu_urunleri_dekanlar_toplantisi_2.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim