• BIST 9718.4
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 28 °C
  • Muğla 22 °C
  • Çanakkale 20 °C

Su sporlarının yeni adresi: Küçükçekmece

Su sporlarının yeni adresi: Küçükçekmece
Küçükçekmece Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı düzenlediği 2. UNİÇEK Su Sporları Festivali ile kutladı.

Küçükçekmece Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı düzenlediği 2. UNİÇEK Su Sporları Festivali ile kutladı.

Küçükçekmece Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı düzenlediği 2. UNİÇEK Su Sporları Festivali ile kutladı. Küçükçekmece golündeki festivale vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken 2020 Olimpiyatlarında Su Sporlarının adresi olabileceğinin de sinyallerini vermiş oldu.

Bu kapsamda Küçükçekmece Göl Kenarı’nda Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu, Türkiye Kano Federasyonu ve Türkiye Kürek Federasyonu işbirliği ile düzenlenen festivale, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve Başkan Yardımcıları başta olmak üzere, Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Tahıllıoğlu ve Genel Sekreteri Erdoğan Çelebi katıldı.

‘KÜÇÜKÇEKMECE GÖLÜ 2020’DE SU SPORLARI MERKEZİ OLACAK’

Yaptığı açılış konuşmasında, ‘Sporda kaybeden yoktur, spor yapan kazanır’ düşüncesinden hareketle sportif faaliyetlere devam ettiklerinin altını çizen Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, ‘ Küçükçekmece su sporlarıyla ilgili farklı bir noktaya gelecek. 2020 olimpiyatlarında Küçükçekmece Gölü’nün su sporlarının bir parçası olması için alt yapı çalışmalarımızı sürdürüyoruz.1-2 ay içinde kirli su girişi bitecek. Daha sonraki yıllarda da temiz ve yüzülebilir standartlara gelecek. İstiyoruz ki spor bir yaşam biçimi olsun. Tüm sporcularımızı tebrik ediyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu muhteşem organizasyon ile 2020 olimpiyatlarıda Küçükçekmece golü su sporlarına rahatlıkla ev sahipliği yapabilir. Biz provalara şimdiden başladık’ diye konuştu.

‘BAŞKAN YENİAY SAYESİNDE YARIŞLAR TEKRAR DÜZENLENİYOR’

Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven’de böyle bir organizasyonda bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade ettiği konuşmasında, ‘ 1960’lı yıllarda yapılmış olan kürek müsabakaları çevre kirliliğinden dolayı sona ermişti. Ancak şimdilerde Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’ın başarılı çalışmalarıyla tekrar burada bu yarışlar düzenleniyor. Başkan Yeniay’a çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Tüm kulüpleri de tebrik ediyorum.’ dedi.

GALATASARAY KÜREKTE YİNE AÇIK ARA BİRİNCİ OLDU

İki gün devam eden festivalin ilk gününde Türkiye Kürek Federasyonu Büyükler Bahar Kupası ile Üniversiteler arası Türkiye Kürek Şampiyonası Kürek Yarışları gerçekleştirildi. Kürek yarışlarında Galatasaray takımı her zaman olduğu gibi üstünlüğü kimseye kaptırmadı ve açık ara rakiplerine fark atarak birinci oldular… Eğlence ve kıyasıya mücadelenin yaşandığı yarışlarda dereceye giren sporculara, çeyrek altın ve madalyaları; kulüp yöneticilerine ise kupaları Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven tarafından verildi. Ayrıca, Başkan Yeniay ve Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven birbirlerine günün anısına teşekkür plaketi takdim etti.

DRAGON BOAT YARIŞLARININ GALİBİ İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Festivalin ikinci gününde ise, Üniversiteler Arası Türkiye Dragon Boat Şampiyonası ile Küçükçekmece Belediyesi Open Dragon Boat Yarışları yapıldı. Bu yarışlarda da İstanbul Teknik Üniversitesi diğer üniversite takımlarını geride bırakarak birinci olmaya hak kazandılar… Kıyasıya bir mücadelenin yaşandığı yarışların sonunda da Küçükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin İpek, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Tahıllıoğlu ve Genel Sekreteri Erdoğan Çelebi tarafından dereceye giren takımlara madalyaları ve kupaları verildi.

OYUN PARKI VE SU SPORLARI GÖSTERİLERİYLE EĞLENDİLER

Bu kapsamda düzenlenen yarışlar sonucunda, Üniversiteler Arası Dragon Boat Şampiyonası 200 Metre Erkekler Kategorisi’nde İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) 1., Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü 2., Marmara Üniversitesi (MÜ) 3. olmaya hak kazanırken, Karma Kategorisinde İTÜ 1., Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü 2., Marmara Üniversitesi 3. ve Bayanlar kategorisinde de yine Marmara Üniversitesi birinci oldu. Küçükçekmece Belediyesi Open Dragon Boat Yarışları’nda ise Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü birinci olurken, 2. Türkiye BESYO ve 3. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi oldu.

Çok sayıda vatandaşın da izleyici olarak katıldığı su sporları festivalinde düzenlenen wakeboard, su kayağı, jet ski ve paramotor gösterileri Küçükçekmeceliler tarafından ilgiyle izlenirken, çocuklar da göl kenarında Küçükçekmece Belediyesi tarafından Tırmanma Duvarı, Trambolin ve Rodeo oyunlarının yer aldığı oyun parkında eğlenceli dakikalar geçirdi.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim