• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 16 °C

STM’den deniz platformlarının sertifikasyonu için global iş birliği

STM’den deniz platformlarının sertifikasyonu için global iş birliği
STM, yabancı deniz kuvvetlerine ait deniz platformlarının modernizasyon faaliyetlerinin sertifikasyonunda global bir iş birliğine imza attı. STM, denizcilik endüstrisinde dünyanın önde gelen klaslama kuruluşlarından birisi olan DNV GL ile el sıkıştı.

Savunma Sanayii Başkanlığı’nın verdiği askeri gemi ihracat görevi çerçevesinde STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş., gerçekleştireceği muhtelif yurtdışı deniz platformları modernizasyon çalışmalarının sertifikasyonu için denizcilik endüstrisinde dünyanın önde gelen klaslama kuruluşlarından birisi olan DNV GL ile el sıkıştı.

SSB’nin askeri denizcilik alanında çizdiği vizyon çerçevesinde Türk Deniz Kuvvetleri’ne yönelik Korvet ve Denizaltı Projeleri’nin yanı sıra Pakistan Denizde İkmal ve Gemisi ve denizaltı modernizasyonu ile Deniz Üslerinin Analizi gibi pek çok önemli projeyi başarıyla sürdüren STM, yabancı Deniz Kuvvetleri’ne ait deniz platformlarının modernizasyon faaliyetlerinin sertifikasyonunda global bir iş birliğine imza attı.

GÜVENİLİR DENİZ FİLOLARINA SAHİP OLACAKLAR

DNV GL ile yapacakları projeyi değerlendiren STM’li yetkililer, “Günümüzde deniz platformları en karmaşık yapıya sahip askeri sistemlerden biri olup, son teknolojiler ile birlikte kalite kontrol süreçlerinin süreklilik arz etmesini gerektirmektedir. DNV GL ile birlikte, modernizasyon hizmeti verdiğimiz muhtelif yabancı deniz kuvvetlerinin güvenilir deniz filolarına sahip olmasını sağlayacağız” açıklamasında bulundu.

Gerek suüstü gerek su altı platformlarında üstün görev kabiliyeti sağlamanın; yüksek kaliteli malzemeler, teknolojik üretim ve olağanüstü bir kalite kontrol süreci gerektirdiğini belirten STM yetkilileri şunları söyledi:

“DNV GL, askeri deniz platformlarının sertifikasyonu ve klaslaması konusunda uzun yıllara dayanan ve yapısal unsurları, makine aksamı ve elektrik/elektronik teçhizatı da kapsayan engin bir tecrübeye sahip bir sertifikasyon ve klaslama kuruluşudur. DNV GL’nin sahip olduğu bilgi birikimi ve tecrübenin STM ile birlikte değerli bir birlikteliğe dönüşeceğine inanıyoruz”.

“40 YILI AŞKIN BİR DENEYİME SAHİBİZ”

Modernizasyon projelerinin kalifikasyon aşamasında sertifikasyon, uygunluk ve proje gereklilikleri konusunda detaylı bilgi sunarak tavsiyelerde bulunacak olan DNV GL Uzmanları, “Gerek yeni inşa edilen deniz platformlarının, gerekse farklı deniz kuvvetlerine ait platformların güvenilirlik değerlendirmesinden klaslamasına kadar çok çeşitli onarım ve yarı ömür modernizasyonu projeleri konusunda 40 yılı aşkın bir deneyime sahibiz” dedi.

Mevcut iş birliği, iki kurumun askeri denizcilik alanında ilk birlikteliği faaliyeti olup, onarım, modernizasyon ve inşa konusunda başka uluslararası projelerin de yolunu açacağı ön görülüyor.

“KAZAN-KAZAN” TAKTİĞİ

Bu ortaklık kapsamında hizmet verilecek yabancı deniz kuvvetlerinin projeleri, uluslararası kabul görmüş, en yeni klaslama standartlarına ve düzenleyici standartlara göre yapılacak ve böylelikle tasarımcı ile klaslama kuruluşu çok erken bir aşamada bir araya gelmiş olacak.

Bu durumu “kazan-kazan” olarak nitelendiren STM ve DNV GL yetkilileri, “İşbirliği sayesinde STM, yaptığı modernizasyon çalışmalarını belgelendirerek DNV GL’den Güvenlik Sertifikası alacak ve deniz platformlarının kalite gerekliliklerini en üst seviyede sağlıyor olmanın verdiği güvenle hareket etmeye devam edecek” açıklamasında bulundu.

untitled-24-004.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim