• BIST 9079.97
  • Altın 2301.089
  • Dolar 32.3484
  • Euro 35.109
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 19 °C

STM, Brezilya’nın korvet ihalesine teklif verdi

STM, Brezilya’nın korvet ihalesine teklif verdi
Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. (STM), Brezilya Donanması’nın korvet ihalesi için teklif verdi.

Milli Gemi MİLGEM’in yanı sıra, denizaltı modernizasyon ve inşa projeleriyle de adından söz ettiren STM, Brezilya Donanması, Tamandaré Class Corvette (CCT) Projesi'ne teklif verdi.

Brezilya geçtiğimiz yıl 4 yeni korvet yapımı için teklif talebi yayınlamıştı. Brezilya Donanması'ndan yapılan açıklamaya göre, alınan teklifler artık teknik, yasal, mali ve finansal açıdan analiz edilecek. Deniz Kuvvetleri, 27 Ağustos tarihinde yapılan analizden sonra, tekliflerin kısa listeye alınacağını ve 29 Ekim’de en iyi teklifin seçileceğini belirtti.

Brezilya’nın yayınladığı teklif talebine göre Brezilya proje kapsamında 1,6 milyar dolar harcamayı ve ilk geminin teslimini 2021-2022 yıllarında almayı planlıyor. Geçen yıl yayınlanan teklif talebine göre gemiler yabancı bir firma ile birlikte yerel endüstrinin katılımı ile birlikte Brezilya’da üretilecek. Korvetlerin 103.4 metre uzunluğa, 12.8 metre genişliğe ve 25 knot maksimum hıza ve 2.790 metrik ton ağırlığa sahip olması isteniyor. Gemiler, 2014 yılında Brezilya tarafından seçilen MBDA firmasının SeaCeptor hava savunma füze sistemi ile donatılacak.

9 FİRMA BREZİLYA'NIN KORVET İHALESİNE TEKLİF VERDİ

STM, ihale şartnamesindeki yerel ortak şartı sebebiyle BrasFELS Tersanesi, Omnisys Engenharia elektronik üreticisi ve Brezilya’nın egemenliği ve teknolojik özerkliği işbirliği amacı ile hareket eden Brezilyalı Ezute Vakfı (Fundação Ezute)‘yla birlikte teklif verdi. STM’nin bir diğer ortağı ise Milgem Projesi'nde kullanılan SMART-S Mk2 radarlarının tasarımcısı Fransa merkezli THALES firması oldu. İhaleye teklif veren diğer firmalar arasında; BAE Systems (İngiltere), CONSUB Defesa Tecnologia S.A. (Brezilya) ve Mac Laren Oil Estaleiros Ltda. (Brezilya), ÁGUAS AZUIS Konsorsiyumu: Atech Negócios em Tecnologias S.A (Brezilya), Embraer S.A (Brezilya) ve ThyssenKrupp Marine Systems GmbH (Almanya), DAMEN SAAB TAMANDARÉ Konsorsiyumu: Damen Schelde Naval Shipbuilding B.V (Hollanda) ve Saab AB (İsveç), Alt Yükleniciler: CONSUB Defesa e Tecnologia S.A (Brezilya), WEG equipamentos elétricos S.A (Brezilya), and Wilson Sons Estaleiros Ltda. (Brezilya), FLV: Fincantieri S.p.A(İtalya), Leonardo S.p.A (İtalya) ve Vard Promar S.A. (Fincantieri Brezilya Tersanesi), VILLEGAGNON Konsorsiyumu: Naval Group (Fransa), Enseada Industria Naval S.A. (Brezilya) ve Mectron S.A. (Brezilya), Goa Shipyard Limited (GSL, India), Indústria Naval do Ceará (Breziltya), Fundação Ezute (Brezilya)  ve SKM Eletro Eletrônica Ltda.(Brezilya), Garden Research Shipbuilder Engineers (Hindistan), ELBIT Systems Ltd (İsrail) ve SINERGY Group Corporate. (Brezilya), Ukrinmash (Ukrayna), Thales (Fransa) ve Arsenal de Marinha do Rio de Janeiro (Brezilya) bulunuyor.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim