• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 17 °C

Stena Bulk, karbonsuz ve yelkenli konsept gemi tasarımını tanıttı

Stena Bulk, karbonsuz ve yelkenli konsept gemi tasarımını tanıttı
İsveçli armatör şirket Stena Bulk, hibrit, karbonsuz ve rüzgar türbinleriyle donatılmış dökme yük gemisi ''InfinityMAX'' konsept tasarımını tanıttı.

İskandinavya'da tanker pazarında en büyük paydaşlardan biri olan Stena Bulk, InfinityMAX konsept gemi tasarımını tanıttı.

Sıfır emisyonlu gemi, modüler bölmelerde hem kuru hem de sıvı yükleri taşıyabilecek. Stena Bulk, bu konept tasarımın deniz taşımacılığı üzerinde 1950'lerde yapılan konteynerizasyon reklamı kadar büyük bir etkiye sahip olabileceğini iddia etti.

Stena Bulk tarafından yapılan açıklamada, "Metan, hidrojen veya amonyak da dahil olmak üzere kuru dökme, sıvı dökme veya sıvılaştırılmış gaz ürünlerini taşıyabilen standartlaştırılmış modüler kargo bölümlerinin oluşturulması, sıvı ve kuru dökme yüklerin taşınması sürecini önemli ölçüde kolaylaştıracak." ifadeleri kullanıldı.

Stena Bulk, InfinityMAX tasarımının küresel ticari filo kullanımını çevresel ve operasyonel açıdan iyileştirdiğini, daha standartlaştırılmış tedarik zincirleri potansiyelini de desteklediğini savunuyor.

RÜZGAR TÜRBİNLERİ VE GÜNEŞ PANELLERİ İLE KENDİ KENDİNE YETİYOR

InfinityMAX’ın modüler kargo bölümlerinin her biri, dahili sistemler için gereken tüm elektriği üreten rüzgar türbinleri ve güneş panelleri ile enerji kullanımları açısından tamamen kendi kendine yetecek şekilde tasarlandı.

Modüler üniteler ayrıca kolayca demonte edilerek gerektiğinde sıkışıklığı önleyecek ve dolayısıyla liman uğrak sürelerini önemli ölçüde azaltacak.

YAKIT OLARAK HİDROJEN VE RÜZGARI KULLANACAK

InfinityMAX konsepti, yakıt olarak hidrojeni ve daha fazla enerji üretmek için rüzgar türbinlerini kullanacak. Katlanabilir kanatlı yelkenlerin, verimliliği önemli ölçüde artırmak için konsept tasarıma dahil edildiği belirtiliyor.

YARI OTONOM GEMİ GÜVENLİK NEDENLERİYLE MÜRETTEBAT İLE DONATILACAK

Gemi güvenlik nedenleriyle mürettebat ile donatılacak. Stena Bulk, InfinityMAX konseptinin yarı otonom seyredecek şekilde tasarladığının altını çiziyor.

''İNOVASYON TİCARİ BAŞARININ ANAHTARIDIR''

Stena Bulk'un CEO'su Erik Hånell, “Endüstrimizin geleceği için sınırları zorladığına inandığımız InfinityMAX konsept tasarımımızı açıklamaktan son derece gurur duyuyoruz. Burada önerdiğimiz yenilikçi şey, toplu ticaret hakkındaki düşünme şeklimizi kökten yeniden şekillendirmekle kalmayacak, iki segmenti birleştirerek geleceğin zorluklarına hazır tek bir taşımacılık segmentini rasyonelleştirecek'' ifadelerini kullandı.

Hånell, Stena Bulk'un temel felsefesinin inovasyonun ticari başarının anahtarı benimsemesi olduğunu söyledi.

YENİLENEBİLİR ENERJİYE OLUŞACAK TALEP ULUSLARARASI TİCARETİN BELİRLEYİCİ UNSURU OLACAK

Stena Bulk, 2050 yılına kadar yenilenebilir enerjiye oluşacak yüksek talep neticesinde hidrojen, metanol ve amonyak taşınması için artacak ihtiyacın uluslararası ticaretin belirleyici bir unsuru olacağını ifade etti.

Stena Bulk, InfinityMAX tipi ilk geminin 2030 ile 2035 arasında hizmete girmesini planlıyor.

Şirket, "Bunu başarmak için, endüstri ve teknoloji liderleri arasında güçlendirilmiş ve sürdürülebilir bir işbirliği ruhu önümüzdeki yıllarda bir zorunluluktur" dedi.

stena.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim