• BIST 8970.82
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 23 °C

Sirena Marine, üretim kapasitesini artırdı

Sirena Marine, üretim kapasitesini artırdı
Türkiye’nin ilk seri üretim yat markası Sirena Marine, sektöre damgasını vurmaya devam ediyor. Gelen yüksek sipariş talebini karşılayabilmek için kapasite artırımına giden Sirena Marine, bu amaçla yeni yatırımlara yöneliyor. Sirena Marine, tüm bunların yanı sıra dünya fuarlarında boy göstermeye ve Sirena Yachts serisini büyütmeye devam ediyor.

Sektörde 16. yılını geride bırakan Sirena Marine, bugün sadece Türkiye’nin değil dünyanın en önemli seri yat üreticisi markalarından biri haline geldi. Pandemiye rağmen büyümeyi sürdüren Sirena Marine, attığı yeni adımlarla sektöre yön veriyor. Sipariş talebinde büyük bir patlama yaşayan marka kapasite artırımına gidiyor.

Sirena Marine, suya indirdiği en son modeli olan Sirena 68 ile çok kısa sürede başarılı bir satış rakamına ulaştı. Eylül 2021’de gerçekleştirilen Cannes Yat Festivali’nde ilk kez dünyanın karşısına çıkan Sirena 68’in satış rakamı, ilk tanıtımının üzerinden sadece beş ay geçmesine rağmen 26’ya ulaştı. Dünya pazarında çok büyük ilgi gören Sirena 68’in uzun menzilli seyirler yapabilme kapasitesine sahip yenilikçi gövde tasarımı German Frers imzası taşıyor. Sahiplerine birçok farklı yerleşim planı ve renk seçeneği sunan Sirena 68, kişiye özel hale getirilebiliyor.  Geniş bir hacmi içeren gövde yapısı, tüm misafirlerin bir arada olsalar dahi konforlu zaman geçirebilecekleri alanlar sunuyor.

Sirena Marine’in satıştaki başarısı sadece Sirena 68’le sınırlı kalmadı. 2019 Cannes Yat Fuarı’nda dünya tanıtımı yapılan modeli Sirena 88’in dokuz tanesi yıl sonu itibariyle ABD, Rusya, BAE, İtalya ve Almanya’nın da aralarında bulunduğu farklı ülkelere satışı gerçekleşti. Sirena 88’den beş tane daha dünya sularında salınmak üzere son hızla üretiliyor. Serinin amiral gemisi olarak anılan Sirena 88; 26,81 metre boyuyla Sirena Yachts'ın en büyük modeli.

Pandemideki durgunluğa rağmen satış taleplerinde ciddi bir artışın yaşandığı Sirena Marine, 2024 yılı için siparişleri almaya başladı bile. Sipariş edilen modellerin başında Sirena 58 ve Sirena 68 geliyor. Artan satış talebi üzerine Sirena Marine üretim kapasitesini artırma amacıyla yeni yatırımlara yöneldi. Sipariş defterlerinin 2023 yılına kadar dolu olduğunu söyleyen Sirena Marine Ticari Direktörü Ali Onger, yeni talepleri yetiştirebilmek için tersanedeki üretim kapasitelerini artırdıklarını açıkladı. Onger ayrıca fabrikanın halen Rusya’ya gidecek 5 ve İtalya’ya teslim edilecek 6 numaralı Sirena 88’in üretimi için son hız üretime devam ettiğini söyleyerek Şubat ayında açıklanacak ve sonbaharda düzenlenen tekne fuarlarında görücüye çıkacak olan heyecan verici bir modelin inşasının da Türkiye'deki tersanede sürdüğü müjdesini verdi.

YENİ FUAR, YENİ MODEL

Üretiminin hız kazandığı Sirena Marine, uluslararası yat fuarlarındaki gövde gösterisine de devam ediyor. Sirena Marine’in fuar takviminin ilk sırasında ABD’nin en prestijli etkinliklerinden biri olan  Palm Beach Uluslararası Yat Fuarı var. Sirena Marine, 24-27 Mart 2022 tarihleri arasında Florida’nın Palm Beach şehrinde yapılacak fuara, yeni siparişlerdeki en gözde modellerden biri olan Sirena 68 ile katılacak. Sirena 68, Palm Beach Uluslararası Yat Fuarı’ıyla birlikte Amerika’da ilk kez sergilenecek. Fuarda Sirena 68’in yanı sıra Sirena 88 de ABD’li yat tutkunlarının karşısına çıkacak.

sirena-1.jpgsirena-2.jpgsirena-3.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim