• BIST 9102.02
  • Altın 4291.351
  • Dolar 39.6569
  • Euro 45.6952
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 25 °C
  • Muğla 22 °C
  • Çanakkale 20 °C

Sır Barajı ve Hidroelektrik Santrali’nde suyun rengi siyaha döndü

Sır Barajı ve Hidroelektrik Santrali’nde suyun rengi siyaha döndü
Kahramanmaraş’ta Ceyhan Nehri üzerinde enerji üretmek amacıyla 1991 yılında açılan barajda suyun rengi siyaha döndü.

Kahramanmaraş’ta Ceyhan Nehri üzerinde enerji üretmek amacıyla 1991 yılında açılan barajda suyun rengi siyaha döndü.

Sulama ve içme suyu alanında kullanılmayan barajdaki suyun renginin siyaha dönüşmesi, sosyal medya üzerinden yayınlanması vatandaşların tepkisini çekti.

Gövde hacmi 494 bin metreküp, normal su kotunda göl hacmi 1.120,00 hm, normal su kotunda göl alanı 47,50 km olan baraj, sulama ve içme suyu alanında kullanılmıyor.

EUAŞ tarafından işletmesi yapılan Sır Barajı ve Hidroelektrik Santrali’nde yaşanan kirlilikle ilgili inceleme başlatıldı.

sir_baraj_h.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim