• BIST 9079.97
  • Altın 2309.209
  • Dolar 32.3485
  • Euro 35.0814
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 16 °C

Şile Uzunkum Plajı’nda ‘Mavi Bayrak’ dalgalanmaya başladı

Şile Uzunkum Plajı’nda ‘Mavi Bayrak’ dalgalanmaya başladı
Yaz sezonunda çok sayıda yerli ve yabancı turistin uğrak noktalarından biri olan Şile Uzunkum Plajı’nda bu yıl da Mavi Bayrak dalgalanmaya başladı.

Şile Uzunkum Plajı, çevre güvenliği, temizlik, ulaşım, sağlık ve alt yapı hizmetleri baz alınarak, ayrıca 4 sene boyunca denizden alınan numunelerin uygunluğuna göre verilen ve uluslararası öneme sahip Mavi Bayrağı bu yıl da almaya hak kazandı.

2012 yılından bu yana Mavi Bayrağı dalgalandıran İstanbul’un Mavi Bayraklı tek plajı olma özelliği taşıyan Uzunkum Plajı’nda Mavi Bayrak, Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Garnizon Komutanı Hava Albay Hazel Yılmaz'ın ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de katılımıyla göndere çekildi.

Etkinlik kapsamında Şile Belediyesi Gençlik Orkestrası çaldığı müziklerle katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan program kapsamında Başkan İlhan Ocaklı Şile Uzunkum Plajı ve ilçe genelinde yürütülen çalışmalara ilişkin konuştu. Başkan Ocaklı, Şile’de bulunan diğer plajlara da Mavi Bayrak kazandırmak amacıyla çalışmalara devam edildiğini belirtti.

“ŞİLE, SAHİL VE ORMANLARIYLA HİZMET VERMEYE DEVAM EDİYOR”

Program sonrası konuşan Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, “İstanbul’un tek Mavi Bayraklı plajının açılışını gerçekleştirdik. Karadeniz’e açılan Şile bizim için önemli bir değer. Altın sarısı kumlarımız, ormanlarımız ve masmavi sularımızla yaz sezonunu büyük bir bereketle bekliyoruz. Buraları tercih edecek olan vatandaşlara şimdiden iyi tatiller diliyoruz. Marmara Denizi’nde meydana gelen müsilaj sonrası devletimiz gerekli tedbir ve çalışmaları başlattı. Biz kendi sahamızda kendi alanımızda iddialıyız. Şile dün de bugün de Mavi Bayrağıyla, sahilleriyle, ormanlarıyla hizmet vermeye devam ediyor. Vatandaşlarımız huzur içerisinde buralara gelerek tatillerini yapabilirler” diye konuştu.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
mustafa özülker
01 Temmuz 2021 Perşembe 12:26
12:26
Nasreddin Hocanın meşhur " buna değdi, buna değmedi" hikayesi malumdur. Bilmeyen de bir bilene soruversin. Msc haberlerinizle başbaşa yarışan bir seriniz de bu mavi bayrak hikayeleriniz. Yanıbaşı müsilaj, öbür tarafı gemi atıkları aha ilerisi
çöp deryası denizlerimizin içinde cımbızla çekilmiş gibi oraya buraya mavi bayrak dağıtılması ne kadar gerçekçi ? Ay buraya mavi bayrak vermişler, hadi biz de buraya gidelim diyen var mıdır acaba ? Ben bunlara ne deneceğini biliyorum ama etik olmayacak.
31.18.251.67
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim