Genelkurmay Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesindeki bir dizi faaliyeti kamuoyu ile paylaştı. Açıklanan bilgiler arasında bir deniz kaplumbağasına yardım elinin uzatılması dikkatlerden kaçmadı.
Geçtiğimiz cuma günü, Sahil Güvenlik Komutanlığı’na, “Marmaris Yalancı Boğaz açıklarında yaralı bir deniz kaplumbağasının olduğu” ihbarı yapıldı. Bölgeye sevk edilen bir Sahil Güvenlik Botu ile yaralı deniz kaplumbağası kurtarılarak, Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi yetkililerine teslim edildi. Kaplumbağanın fotoğrafları da Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde paylaşıldı.
Genelkurmay’ın dün paylaştığı bilgiler arasında Denizli’de yaşayan küçük bir çocuğun talebine Necdet Özel’in jesti de yer aldı. TSK’nın verdiği bilgiye göre, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Hüseyin Ertekin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’e bir mektup yazdı. Mektupta küçük Hüseyin, “Yüce Atamızın huzuruna beni götürür müsünüz?” sözleriyle bir ricada bulunuyordu. Bunun üzerine Ertekin ve babası, Genelkurmay Başkanlığı’nın davetlisi olarak Denizli’den Ankara’ya getirildi ve Anıtkabir’i, Cumhurbaşkanlığı Atatürk Müze Köşkü’nü ve Muhafız Alayı Müzesi’ni gezmeleri sağlandı. Bu arada TSK’dan yapılan açıklamada, 20 Haziran Perşembe günü Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan uyuşturucu operasyonunda 3 milyon 43 bin 582 kök kenevir bitkisi ele geçirildiği belirtildi. Operasyonda 6 kişi gözaltına alındı.




































