• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 15 °C

Sezgin Baran Korkmaz’ın lüks yatı Queen Anne’ye Beyrut’ta el konuldu

Sezgin Baran Korkmaz’ın lüks yatı Queen Anne’ye Beyrut’ta el konuldu
SBK Holding ve bağlı altı şirketin hesaplarından 132 milyon dolar kara para aklandığı iddiaları üzerine aralarında Sezgin Baran Korkmaz'ın da bulunduğu sanıklar hakkında davaya başlanırken Korkmaz'a ait 46 metre uzunluğundaki Queen Anne isimli yata Beyrut’ta Interpol aracılığıyla el konulduğu ortaya çıktı.

SBK Holding ve bağlı altı şirketin hesaplarından 132 milyon dolar kara para aklandığı iddiaları üzerine açılan dava başladı.

Sezgin Baran Korkmaz’ın da aralarında yer aldığı 10 sanıktan 5’i hakkında yakalama kararı bulunurken, Korkmaz’a ait 60 metrelik Queen Anne isimli yata 1 Mayıs'ta Beyrut'ta Interpol aracılığıyla el konulduğu öğrenildi.

Yattaki 7 kişilik Türk mürettebatın pasaportlarına da el konularak Lübnan dışına çıkmalarının yasaklandığı belirtildi. Hakkında yakalama kararı olan ancak kendisine ulaşılamayan Sezgin Baran Korkmaz'a ait 40 metrelik lüks yatın uzun süreden bu yana Beyrut'ta olduğu belirlenmişti.

Sözcü'nün haberine göre, isminin açıklanmasını istemeyen bir kaynak yaptığı açıklamada, “1 Mayıs tarihinde tekneye çıkan Interpol ekipleri 7 kişilik mürettebatın pasaportlarına el koyarak yat dışına çıkmasını yasakladı. Yatta sürekli silahlı polis bekliyor. Bu arada personele sıkıntı yaşatılmadığı sadece yat çıkışına izin verilmediğini de biliyorum” dedi.

Uzun yol teknesi olarak tasarlanan ve okyanus aşabilen yatın inşası yaklaşık 3 yıl sürmüştü. 46.5 metre uzunlundaki ultra lüks yatın değenin 30 milyon euro olduğu belirtiliyor. 100 ton yakıt alan son teknoloji otomasyona sahip yatta orta ölçekli bir helikopterin inip kalkabileceği pist de mevcut.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca geçtiğimiz yıl Sezgin Baran Korkmaz hakkında kara para soruşturması başlatılmıştı. Emniyet KOM Daire Başkanlığı, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı (MASAK) ile Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı görevlilerinin birlikte yürüttüğü soruşturma sonrasında hazırlanan iddianamede, Sezgin Baran Korkmaz'ın çevresinde bulunan şahıslarla ortak hareket ederek ABD'deki irtibatları sayesinde elde ettikleri haksız kazançları çok sayıda banka işlemiyle kurmuş oldukları veya yetkilisi oldukları şirket hesaplarına aktardıkları ileri sürülmüştü. Konuyla ilgili dava da bugün İstanbul’da başlamıştı.

İddianamede, Sezgin Baran Korkmaz hakkında “Suçun konusunu oluşturan malvarlığı değerini, bu özelliğini bilerek satın almak, kabul etmek, bulundurmak veya kullanmak” suçundan ayrı ayrı 3 yıldan 7 yıl 6'şar aya kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

yat-033.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim