• BIST 11189.5
  • Altın 5730.898
  • Dolar 42.5517
  • Euro 49.502
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 15 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 11 °C

Seferihisar Ürkmez Yat Limanı'nın ÇED raporu onaylandı

Seferihisar Ürkmez Yat Limanı'nın ÇED raporu onaylandı
Ulaştırma, Haberleşme ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Seferihisar Ürkmez Yat Limanı Projesi için hazırlanan ÇED raporuna Ankara’dan onay geldi.

Doğanbey Limanı’nda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleştirme Bakanlığı 3. Bölge Müdürlüğü tarafından planlanan Seferihisar Ürkmez Yat Limanı Projesi için hazırlanan ve itirazlar üzerine ÇED raporu, İnceleme Değerlendirme Kurulu’nda (İDK) ele alındı. İDK tarafından yeterli bulunan raporun nihai olarak kabul edilmesinin ardından halkın görüşüne açıldı. Nihai rapor ile ilgili görüşler 10 günlük içinde İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne yapılabilecek. Sürecin bitiminin ardından ihale süreci başlayacak.

2013 yılında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleştirme Bakanlığı 3. Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan plan, itirazlar üzerine yeniden revize edilmişti. Bölgedeki sivil toplum örgütlerinin çeşitli nedenlerle projeye karşı çıkmıştı. İlk hazırlanan planda yerleşim alanlarına yakınlık, bazı evlerin yıkılacak olması ve projenin Lebedos Antik Kenti kentine etkisi üzerine yapılan itirazlar yerinde bulundu. Buna göre yat limanı bakanlık tarafından yapılan düzenleme ile denize yapılacak dolgu alanları üzerinde yapılacak.

Yine yapılan itirazlar doğrultusunda hazırlanan ÇED dosyasında kara kullanımı 24 bin metrekarelik alandan vazgeçildi ve 889 metrekareye indirildi. Projede deniz kullanımı da 234 bin metrekareden 211 bin metrekareye düşürüldü. İlk ÇED raporuna proje toplam 47 bin metrekare küçüldü. İtirazlar üzerine yapılan düzenlemede limana çeşitli boyutlar da 488 yat bağlama kapasiteli ve karadaki kışlayan kapasitesi 280 olmak üzere toplam 768 yat kapasiteli olması kararlaştırıldı.

Yap-işlet-devret modeli

Yap-İşlet-Devret modeli ile kurulması ve işletilmesi planlanan Seferihisar Ürkmez Yat Limanı’nın kara kullanım alanı 210 bin metrekarelik alanda olacak ve 2,88’e sabitlenen Euro kuru üzerinden 39 milyon 990 bin TL’ye mal olacak. İhale sürecinin ardından iki yılda tamamlanması hedeflenen projede işletme süresi 25 yıl olacak. Proje kapsamında 826 m boyunda ana, 183 m boyunda tali olmak üzere iki adet dalga kıran, 883 m boyunda yat bağlaması yapılacak rıhtım, toplamda 744 m uzunluğunda yüzer iskeleler, tekne park sahası (vinç rıhtımı, çekek yeri, bakım onarım atölyeleri), sosyal-idari tesisler, altyapı ve teknik birimler inşa edilecek.

urkmez_yat_limani_1.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Fatma Ürkmez
27 Şubat 2017 Pazartesi 03:44
03:44
Sayın yetkililer gelin Ürkmez in halini görmeden oralardan karar vermeyin. Köylümüz Marina
De Marina yapılacak Akın Akın ürkmez'e misafir gelecek zannediyor Türk müziğimizin geçim kaynağı mandalin bir oda bu sene 500 kuruştan satılmıştır ve Halkın yüzde 70'i mandalin parasını alamamıştır ve bu da 2002 yılındaki fiyattır ilk müziğimizin çoğunluğu evlerini kiraya vermek ve geçilmektedir ve küçük pansiyonlar la parklardan geçirmektir Sizler bu Marina'yı yaparsanız örtmesini Sahili'nin yarısını yok edeceksiniz aynı zamanda liman yapılacak Marina yapılacak olan Bu bölüm çok fazla Rüzgar tutmaktadır Halbuki koyumuzun öbür tarafı olan Doğanbey koyu uyuyan bir nazlı gelin gibi Bizim bu taraflarda çok yüz yer olduğu zaman fırtına olduğu zaman dev dalgalar olduğu zaman bile o tarafı uyumaktadır lütfen sizlerden rica ediyoruz Eğer yarın birazcık vicdan sahibi iseniz gelin burayı görün bizim bu yerlerimizi Bursa halimize katlı etmeyin Allah aşkına vicdanınızla karar verin bir halkın geçim kaynağını yok edeceksiniz Saygılarımla yapılacak
85.100.193.156
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim