• BIST 9693.46
  • Altın 2496.132
  • Dolar 32.475
  • Euro 34.6284
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 13 °C

Seabourn Odyssey kruvaziyeri Çeşme Ulusoy Limanı'na demir attı

Seabourn Odyssey kruvaziyeri Çeşme Ulusoy Limanı'na demir attı
Seabourn Odyssey, bu yıl Çeşme'ye ilk kez geldi. İzmir Valisi Mustafa Toprak Seabourn Odyssey'i ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu açıkladı.

İzmir Valisi Mustafa Toprak, bu yıl Çeşme'ye ilk kez gelen kruvaziyer gemisi olan Seabourn Odyssey'i Ulusoy Limanı'nda karşılayıp ziyaret etti. 

Çeşme Ulusoy Limanı'nda yapılan mini karşılama törenine Vali Mustafa Toprak, Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Aykan Özsarı, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Yılmazer, Gümrük Müdürü Cüneyt Çakaloğlu, Ulusoy Çeşme Liman İşletme Müdürü Celal Ulaş ve diğer ilgililer katıldı.

Seabourn Odyssey'i bu yıl ilk kez ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu aktaran Vali Toprak; “Çeşme ve çevresi, hinterlandı çok önemli değerleri barındırıyor. Zaten denizin üzerinde güzellikler var ama çok kısa mesafeler gidildiğinde tarihin derinliklerinden, antik çağlardan günümüze gelen, canlı olarak yaşayan eserleri de görmek mümkün. Bunu inanarak söylüyoruz çünkü Çeşme otobanından liman iki dakikalık mesafe. Böyle bir kent ve lokasyon bulmak çok zor. Üstelik otobana çıktığınızda en geç 1 saat içerisinde Selçuk, Efes, inanç turizmi için hazreti Meryem evi, İsabey Camii, Şirince Köyü, diğer antik eserleri ve muhteşem müzeyi görmek mümkün. İzmir il merkezinde de çok güzel, görülmesi gereken yerler var. Aslında çok kısa bir zaman diliminde gerek Çeşme'de ve gerekse hinterlandında gezilip görülecek, vakit geçirilecek çok güzel kültürel, tarihi güzellik ve alanlar var. Sizlerin Barselona'dan başlayan ve Çeşme'yi de içeren bu seyahatinizin çok isabetli bir destinasyon olduğunu düşünüyorum" dedi.

Çeşme'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Seabourn Odyssey'in Kaptanı Stig Betten; “Ailemle birlikte her sene buraya geliyoruz, özellikle de Alaçatı'ya uğruyoruz. Çok memnunuz, çok da güzel bir yer. Ben de geminin kaptanı olarak Çeşme'ye gelinmesinden de ayrıca çok memnun oldum çünkü çok güzel limanlarınız ve gezilecek görülecek, hoşça vakit geçirilecek yerleriniz var. Bu sene içerisinde yine seferlerimiz olacak" dedi. 

Karşılıklı tanışma ve değerlendirmelerden sonra Vali Toprak, Seabourn Odyssey'in Kaptanı Betten'e plaket verdi, gemiyi gezdi.

vali_toprak.jpg

vali_toprak1.jpg

vali_toprak2.jpg

vali_toprak3.jpg

vali_toprak4.jpg

vali_toprak5.jpg

vali_toprak6.jpg

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim