• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 11 °C

Savaş Ercan: Kruvaziyer politikası oluşturmalıyız

Savaş Ercan: Kruvaziyer politikası oluşturmalıyız
İMEAK DTO İzmir Şubesi Başkan Yardımcısı ve MSC Cruise’un Kruvaziyer Gemileri Operasyon Sorumlusu Savaş Ercan, kruvaziyer işinin uzun soluklu bir iş olduğunu ve bu kapsamda hep beraber bir kruvaziyer politikası oluşturulması gerektiğini söyledi.

İstanbul’daki Galataport krizi, Alsancak Limanı’nda yeni planın kamuoyundan onay alması, Çeşme’deki Ulusoy Limanı’nın da sadece kruvaziyere ayrılması heyecan yaratırken, İMEAK DTO İzmir Şubesi Başkan Yardımcısı ve MSC Cruise’un Kruvaziyer Gemileri Operasyon Sorumlusu Savaş Ercan’dan ‘karşı’ değerlendirme geldi. Ercan, “Bunlar çözüm değil. Kruvaziyer işi uzun soluklu bir iş. Bizim yapmamız gereken, hep beraber bir kruvaziyer politikası oluşturmak” ifadelerini kullandı.

2015 yılını büyük kan kaybıyla kapatan İzmir kruvaziyer turizminde 3 önemli gelişmeyle hareketli günler yaşanıyor.

İstanbul ve İzmir limanlarında yaşanan gelişmeler, ‘Kayıp yılın ardından bir hareketlenme olur mu?’ sorusunu gündeme getirdi.

Geçtiğimiz ay içerisinde en önemli gelişmelerden biri Alsancak Limanı’nın yeni projesi olmuş, plan kentteki kanaat önderleri tarafından kabul görmüştü. Süreç içerisinde İstanbul Galataport Kruvaziyer Limanı’nda gerçekleşen inşaat nedeniyle İzmir’e olası bir kayma konusu gündeme gelmişti.

ÇEŞME’DE KRUVAZİYER HAMLESİ

Kruvaziyerde bir yeni haber de Çeşme’den geldi. Ulusoy Limanı’nda Ro-Ro gemileri için yeni iskele yapılırken, mevcut 150 metrelik iskele sadece kruvaziyer turizmine ayrıldı ve 323 metreye uzatılması kararlaştırıldı. Yeni düzenleme ile Çeşme’nin kruvaziyerde turizminde yükseliş yaşayacağı öngörüldü.

Kentte yaşanan gelişmeleri İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkan Yardımcısı ve MSC Cruise’un Kruvaziyer Gemileri Operasyon Sorumlusu Kaptan Savaş Ercan İstanbul Galataport inşaatı nedeniyle İzmir’e bir kayma olmasını beklemediğini söyledi.  Eededesonsöz'ün haberine göre Savaş Ercan, “İstanbul’dan İzmir’e bir kayma beklemiyorum. Salıpazarı Limanı inşaatı çerçevesinde Sarayburnu, Zeytinburnu, Güneyport, gerekirse Hayadarpaşa Limanlarının dönemsel olarak kullanımı söz konusu. Şu an orada bir çözüm çalışması yapılıyor zaten. Dolayısıyla İzmir’e bir kayma olacağını düşünmüyorum” diye konuştu. 

KRUVAZİYER UZUN SOLUKLU BİR İŞ

Çeşme Ulusoy Limanı’ndaki düzenleme hakkında ise Ercan, gelişmelerin kısa vadede işe yarayacağını ama kalıcı bir çözüm oluşturmayacağını söyledi. Savaş Ercan, “Çeşme Limanı’nda Yunanistan’a sefer yapan bazı hatların daha küçük ölçekli kruvaziyer şirketlerinin tercihi olacaktır. Ama bunlar çözüm değil... Kruvaziyer işi uzun soluklu bir iş. Bizim yapmamız gereken,  hep beraber bir kruvaziyer politikası oluşturmak. Sadece İzmir özelinde değil, Türkiye genelinde bu politikanın oluşması lazım.  Bizim gelenleri değil de daha fazla rakiplerden nasıl çekebilirizi düşünmemiz lazım. Bunu indirimle değil, daha fazla gelmelerini sağlayacak politikalarla olur” şeklinde konuştu.

LİMANLAR EVLERİN KAPISIDIR

Alsancak Limanı’nın yeni planı hakkında ise yeni politikalara bir başlangıç olabileceğini dile getiren Ercan, “Limanlar bizim evlerimizin kapısı gibidir. İnsanların kapıyı açtıkları zaman gördükleri manzara, evle ilgili bir intiba oluşturuyor. Önce kapınızın önü sizi lanse eder. Temiz, düzgün ve cezbedici olursa insanlar sonrasına pozitif bakarlar. İnsanlar başta negatif girerse çeride ne yaparsanız yapın o küçük bir nokta hep kalacaktır. Limanlar bu iş için tek çözüm değildir. Ama limanlar iyi bir başlangıçtır” ifadelerini kullandı. 
 
İNDİRİM DEĞİL KALİTE

Kruvaziyer piyasasında limanlarla beraber ülkelerin yarıştığını söyleyen Ercan, “Kruvaziyer sektöründe limandan çok şehirler kazanıyor. Sonuç itibariyle kruvaziyer gemileri gelecek.  Gemiler gelmeye devam edecek ama on gelecek, ama yüz gelecek. Niçin 500 gelmesin?  Bizim bunu tartışıyor olmamız lazım.  Bu da indirim yapalım kendimizi ucuza pazarlayalım şeklinde değil, farklı kriterler getirip firmaların daha fazla sefer yapmalarını sağlayarak olacak.  Şehre inen yolcu bir meşrubat içse bile bir hareket oluyor. Buna da ihtiyacımız var” dedi.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
AKIL YOKMU AKIL...
24 Aralık 2015 Perşembe 09:53
09:53
Transatlantik lüx gemilerin artık modern yanlız bunların yanaşabileceği limanlar şehir dışınds olmsdı şsrt. Başta toplu taşımacılık raylı sistemlerle yabancı turistlerin şehirlerimizi, tarihi,antik yerlerimizi bulunduğu en ucra yerine kadar rahat ulaşımı sağlanmalı.Kesinli ile bunun alt yapısı projelenmesi değerlendirilerek yatırım şart.Büyük bir döviz geliri.Hala anlamamazlıktan gelinmekte. Adamlar dağları taşları delerek raylı sistemlerle konaklamalarıda buralara yaptılar.Bu kadar sesler var, niçin niçin Belediyeler, Turizm, Ulaştırma Bakanlıkları önemsemiyor bu alt yapıların yatırımlarına. TÜKMENİSTANA BAKIN. DOĞAL gazını nereden nereye getirtip pazarlamakta.
81.214.71.174
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim