• BIST 11116.99
  • Altın 6593.04
  • Dolar 49.6092
  • Euro 55.5788
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 15 °C
  • Çanakkale 19 °C

Sao Tome'de korsanlık devam ediyor

Sao Tome'de korsanlık devam ediyor
Batı Afrika'nın Ada Ülkesi Sao Tome'de Yakıt Kaçakçılığı yaptığı iddiası ile 15 Mart 2013 tarihinden beri alıkonulan Türk Armatörüne ait Düzgit Intergrity gemisinin personeli, 180 gündür esir hayatı yaşıyor.

SAO TOME ADASI'NDA KORSANLIK DEVAM EDİYOR

Batı Afrika'nın Ada Ülkesi Sao Tome'de Yakıt Kaçakçılığı yaptığı iddiası ile 15 Mart 2013 tarihinden beri alıkonulan Türk Armatörüne ait Malta Bayraklı Düzgit Intergrity isimli yakıt tankeri ile birlikte gemi mürettebatı haksız ve hukuksuz bir şekilde tutuluyor.

Ayrıca, geminin kaptanı Cengiz Gülşen ise hukuksuz bir şekilde 83 gündür Sao Tome Cezaevinde tutuklu bulunuyor. 3 ay önce Sao Tome Mahkemelerinde duruşmaya çıkan Düzgit İntregirty kaptanı Cengiz Gülşen 3 yıl hapis ile cezalandırıldı.

15 Mart 2013 tarihinde Sao Tome Sahil Güvenlik Komutanlığı yetkilileri ile Düzgit İntregrity gemisi arasında yaptıkları, telsiz konuşmalarını mahkemeye sunmalarına rağmen, mahkeme tarafından kabul edilmedi. Mahkemenin VDR kayıtlarını "gizli yapılmış kanunsuz kayıt" gibi görerek reddetmesi ve Düzgit Intergrity kaptanı Cengiz Gülşen'e 3 yıl hapis vermesi, deniz hukukçuları tarafından tepki ile karşılandı.

Sao Tome Mahkemelerinin, bilirkişi olarak atadığı balıkçı teknesi kaptanının ingilizce bilmemesi skandal olarak nitelenirken, gemide yakıt kaçakçılığı yapılması için gerekli ekipmanın olmadığı ispat edilmesine rağmen, gemi armatörüne 5 milyon Euro ceza kesilmesi ise başka bir skandal olarak kayıtlara geçti.

İŞTE O TELSİZ KONUŞMALARI

Sao Tome Sahil Güvenlik botu ile Düzgit Integrity tankeri arasında yapılan telsiz konuşmaları ortaya çıktı 15 Mart 2013 tarihinde Sao Tome Sahil Güvenlik Komutanlığı yetkililerinin, yakıt kaçakçılığı yaptığı iddiası ile tutukladığı Türk armatörüne ait Düzgit Integrity gemisi ile yaptığı telsiz konuşmaları ortaya çıktı.

15 Mart 2013 günü sabah saat 06.36'da Sao Tome Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı Güvenlik Botu ile Türk Armatörüne ait Malta bayraklı Düzgit Integrity arasında yapılan telsiz konuşmalarında, Adanın 15 mil güneyinde Marida Melissa gemisi ile buluşarak hortum ve usturmaça takası yapacağını belirterek izin istiyor.

Sao Tome Sahil Güvenlik botu ise Düzgit Integrity tankerine izin veriyor. Yaklaşık 3 saat sonra başka bir Sao Tome Sahil Güvenlik Botu, bölgeye intikal ederek Saat, 09.20'de Düzgit Integritry ve Marida Melissa isimli yakıt tankerleri ile telsiz bağlantısı kurarak, Sao Tome karasularında ne yaptıklarını soruyor.

Bu görüşmelerin ardından Türk armatörüne ait Düzgit Integrity ve Alman armatörüne ait Marida Melissa gemilerini limana davet ederek, Yakıt Kaçakçılığı yaptığı iddiası her iki gemiyi alıkoyarak her bir gemiye 5 milyon EURO para cezası veriyor. Daha sonra her iki geminin kaptanını mahkemeye çıkaran Sao Tome Denizcilik İdaresi, gemi kaptanlarına 3'er yıl hapis cezası veriyor.

Haber: Recep CANPOLAT - Deniz Haber Ajansı

www.DenizHaber.Com.tr (ÖZEL HABER)

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Cengiz GÜLŞEN
18 Eylül 2013 Çarşamba 02:02
Para pazarlığı
Ben ve diğer Kpt arkadasin hapisde olmasinin tek sebebi, bu ülkenin yurutmekte oldugu para pazarliginda elini güçlü tutmak. Yani bu ülke bizm özgürlüğümüz üzerinden para pazarlığı yapiyor.

Size hapishanede tanıştığım birinden bahsetmek istiyorum, daha dogrusu alieden. Ismini onemli değil bu şahıs yurtdisinda egitim almış ve ülkesine dönünce simdiki basbakanla birlikte polikikaya atilmis, parti icerisinde şimdiki basbakandan daha cok sandalyesi varmis. Bir gün mahkemeye cagiriliyor ve esiyle birlikte birisini ( kim oldugu belli degil) öldürdüğü öne surulerek esiyle birlikte hapse atiliyor. Ortada ceset yok, suc aleti yok, goren yok ...

Bu adamalar cikarlari icin herseyi yapar.

Tam 6 aydir adadayim ve 83 gundur hapishanede.. burada yasanan olayi hicbir dilde anlatacak kelime yok... benim özgürlüğüm üzerinden para pazarlığı yapikiyor.

Düzgit Integrity Kaptani
Cengiz GÜLŞEN
197.159.161.89
murat
16 Eylül 2013 Pazartesi 18:11
sao tome devleti nedir ya
duzgit ve diger geminin armatöru birlik olup bir tane fırkateynin yakıtını ve cephaneliğinin maliyetini karsılasın gidip gemileri kurtarsınlar.devlet bile denemeyecek sacma sapan bir yere 10milyon usd ceza mı ödenir hiçyoktan yere?
69.22.169.126
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim