• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 22 °C
  • Çanakkale 18 °C

Sanmar'ın inşa ettiği römorkörler SAAM Towage filosunda

Sanmar'ın inşa ettiği römorkörler SAAM Towage filosunda
Sanmar Tersaneleri tarafından inşa edilen iki emisyonsuz elektrikli römorkör, SAAM Towage filosunda faaliyet gösterecek ilk elektrikli römorkörler olarak Kanada'ya ulaştı.

Sanmar Tersaneleri'nde inşa edilen emisyonsuz elektrikli römorkörler DYNAMO ve DYNAMO II, SAAM Towage filosunda faaliyet gösterecek.

Deniz testlerini başarıyla tamamlayan römorkörler, Panama Kanalı'nı kullanan gemi sayısındaki kısıtlamalar nedeniyle Güney Amerika'nın ucundaki Macellan Boğazı'ndan geçerek Vancouver'a ulaşacakları yaklaşık 60 günlük yolculuk için aralık ayı başında BBC EMERALD adlı kargo gemisine yüklendi.

Artık güvenli bir şekilde Vancouver'da bulunan DYNAMO ve DYNAMO II, Kanada'nın batı kıyısının çevreye duyarlı bölgelerinde ve çevresinde SAAM Towage operasyonlarına katılacak. SAAM Towage, British Columbia'daki dokuz liman da dâhil olmak üzere Güney, Orta ve Kuzey Amerika'da faaliyet gösteriyor.

Kanadalı deniz mimarları Robert Allan Ltd'nin Sanmar'a özel ElectRA 2300SX tasarımını temel alan kardeş römorkörler, iki Li-ion batarya bankasından güç alarak %100 elektrikli, sıfır emisyonlu gemiler haline geliyor. Toplam 23,4 metre uzunluğunda, 11,85 metre genişliğinde ve 5,5 maksimum su çekimine sahip olan kompakt ama güçlü römorkörler 70 tonluk etkileyici bir bollard çekiş gücüne ulaşabiliyor.

DYNAMO ve DYNAMO II, British Columbia elektrik şebekesinden temiz enerji kullanılarak şarj edilecek ve her birinin benzer boyut ve güçteki geleneksel yakıtlı römorkörlere kıyasla karbondioksit emisyonlarını yılda 2.600 metrik ton azaltacağı tahmin ediliyor.

DYNAMO ve DYNAMO II Türkiye'den yola çıktığında konuşan SAAM Towage Mühendislik ve Geliştirme Müdürü Pablo Cáceres, elektrikle çalışan römorkörlerin "Daha sürdürülebilir operasyonlara doğru ilerlemenin ve işimizi geleceğe taşımanın yolunu temsil ediyor" diye konuştu.

Sanmar Tersaneleri Ticari Direktörü Rüçhan Çıvgın ise şunları söyledi:

"DYNAMO ve DYNAMO II'nin uzun yolculuklarını güvenli bir şekilde tamamlamış olmalarından ve artık römorkör ve yedekleme endüstrisi için çevreye duyarlı yeni bir döneme katkıda bulunmaya başlayabilecek olmalarından büyük memnuniyet duyuyorum. SAAM Towage gibi büyük uluslararası operatörlerin alternatif çevre dostu güç sistemleri ve teknolojilerine yatırım yapması, sektörümüzün değiştiğinin ve daha iyiye doğru değiştiğinin açık bir işaretidir. Sanmar olarak bu değişimin ön saflarında yer almaktan gurur duyuyoruz."

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim